Mihai Rotaru l-a făcut praf pe Edi Iordănescu, după ce selecționerul ” a uitat” de Alex Mitriță

Mihai Rotaru alex mitrita edi iordanescu Romania Nationala Mihai Rotaru
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2024, 08:00
Data actualizarii: Sambata 25 Mai 2024, 08:04

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru EURO 2024, competiție ce va fi transmisă în direct pe PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Din lotul ”tricolorilor” lipsesc jucători importanți, iar printre ei se află și Alex Mitriță, unul dintre cei mai în formă jucători din Superliga României.

Mihai Rotaru l-a criticat dur pe Edi Iordănescu

Mihai Rotaru l-a criticat dur pe Edi Iordănescu pentru faptul că nu l-a inclus și pe Alexandru Mitriță în lotul preliminar, mai ales că fotbalistul Universității Craiova ar fi putut ajuta echipa națională a României la turneul final.

Rotaru susține că Edi Iordănescu s-a temut de faptul că Alex Mitriță are o personalitate puternică și ar fi putut crea tensiuni în vestiarul echipei naționale.

Părerea mea, este o nedreptate. Ce pot să reproşez selecţionerului este că nu a putut să gestioneze o situaţie în favoarea echipei naţionale. Mitriţă ar fi putut ajuta naţionala României, Putea face mult mai mult. A ostilizat toată zona de sud a României. Mitriţă este iubit în toată Oltenia, este considerat un simbol al Olteniei fotbalistice.

Mitriţă putea să ajute mult echipa naţională. S-ar putea să ai un meci în care eşti condus, vrei să dai gol, ceilalţi se pun pe patru linii…  Cine îţi dă gol? Mitriţă era varianta. Dar asta, e. Suntem alături de el, capul sus. Vedem dacă duminică, în meciul de baraj va fi ultimul lui meci pentru Craiova sau nu. Este posibil să plece Alex Mitriţă. Dar mi-ar plăcea ca această revenire să fie încununată cu participarea la un turneu final. Din păcate, nu s-a putut. Cred că echipa naţională este cea mai văduvită de prezenţa lui Mitriţă.

Este o încăpăţânare a lui Edi Iordănescu şi o situaţie pe care nu ştia să o gestioneze. Nu s-au făcut diligenţele necesare ca această problemă să fie rezolvată. Eu cred că în ultimii 3 ani de zile ne-am schimbat cu toţii. Atunci, trebuie să vedem dacă ne putem ajuta unul pe celălalt. Este frustrant pentru Oltenia, nu vorbesc de Universitatea Craiova. Sunt două milioane de olteni care îl iubesc pe Mitriţă. Iar pe tine, Edi, selecţioner, sudul ţării nu te va iubi. Putea să facă mult mai mult pentru a gestiona situaţia. S-ar putea ca peste 10 ani să gândească altfel, dar nu prea ne va ajuta.

Mă aşteptam ca măcar în lotul de 28 să vină, să îl vadă, să îl simtă. Îl ajută Mitriţă? Să vadă acolo, în condiţiile în care ai trei locuri în plus în lot. Plus încă două. Din cele 28 de locuri, două o să pice. Dacă nu îţi plăcea ceea ce vezi, puteai să spui. Să îl vezi la faţă, să spui dacă te ajută, să poţi să gestionezi altfel situaţia. Poate îl trimiteai acasă după primul meci, poate după al doilea.

Nu neapărat fotbalistic, să vezi cum se comportă uman. Fotbalistic trebuia să fie acolo. El nu este acolo pentru că selecţionerul a considerat că nu trebuie să facă diligenţele pentru a pune în slujba echipei cel mai bun fotbalist din România.

Nu era la turneul final, cheamă-l, stai cu el faţă în faţă, vezi o săptămână cum se comportă. Asta dacă era înţelept. Este o nedreptate. I-a fost frică de Mitriţă, de personalitatea lui, sincer. Edi Iordănescu vrea un vestiar docil. Mitriță este trist, avea speranțe. Chiar dacă el le ascundea, el avea speranțe. Am discutat cu el, bineînțeles, și i-am zis: ‘Ai o ultimă reprezentație de gală duminică, du-ne în Europa.’ El se va pune pe picioare pentru că este bărbat și eu sper ca publicul să vină la stadion nu doar pentru această posibilă prezență în cupele europene, cât și pentru Alex”, a spus Mihai Rotaru, conform Fanatik.

Mihai Rotaru: ”Mitriță se va pune pe picioare pentru a ne duce în Europa!”

Acționarul celor de la Universitatea Craiova a dezvăluit și care a fost reacția lui Alex Mitriță, după ce a văzut lotul preliminar convocat de Edi Iordănescu. Rotaru a dezvăluit că fotbalistul a fost extrem de trist, însă este convins că Alex Mitriță va reveni mai puternic și va reuși să o ducă pe Universitatea Craiova în cupele europene.

Era foarte trist. Avea așteptări. Era un campionat european. Este un jucător care are un orgoliu puternic și o personalitate puternică. Nu se exteriorizează. El se va pune pe picioare pentru a ne duce în Europa.

Am avut o astfel de problemă când Ivan știa că va fi la națională și chiar în ziua meciului cu FCSB s-a anunțat lotul și Ivan nu a fost acolo. Din acel moment a fost cel mai slab jucător din teren. Ne asumăm. Suntem în această competiție, ne asumăm riscurile. Mitriță e bărbat și va trece mai departe. Aștept suporterii să îl încurajeze”, a spus Mihai Rotaru, conform Fanatik.

Lotul preliminar al României pentru EURO 2024

PORTARI: Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Răzvan SAVA (CFR Cluj, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 5/0), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 26/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 34/2);

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian ȘUT (FCSB, 1/0), Darius OLARU (FCSB, 16/0), Constantin GRAMENI (Farul Constanța, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 22/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 19/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel COMAN (FCSB, 13/1);

ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 9/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 41/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!