VIDEO EXCLUSIV De colecție: Ioan Andone comentează exclusiv pentru Sport.ro primul gol înscris de România la EURO

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 17:00
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 16:57

În emisiunea „Emoții europene,” Ioan Andone a comentat primul gol înscris vreodată de România la un Campionat European de Fotbal. 

În data de 14 iunie 1984, echipa națională a României juca primul său meci la un Campionat European de Fotbal.

Pe Stade Geoffroy Guichard din Saint-Etienne, „tricolorii” remizau în fața Spaniei, scor 1-1, într-o partidă care a văzut ambele goluri marcate în prima repriză.

  • Reactia lui Ioan Andone fata de posibilul dopaj din Liga 1, inainte de Astra Voluntari: Astia nu au acordul clubului, al antrenorilor. Cum te duci tu asa?

Ioan Andone: „Marcel Coraș a fost cel mai bun jucător al României la EURO 1984”

Ibericii aveau să deschidă scorul din penalty, în minutul 22, prin Francisco Jose Carrasco, dar se vedeau egalați, treisprezece minute mai târziu, de Ladislau Bölöni, care a dus, cu sânge rece, la bun sfârșit o fază impecabil creată de Marcel Coraș.

În direct și în excusivitate pentru Sport.ro, în emisiunea „Emoții europene,” Ioan Andone a comentat primul gol înscris vreodată de România la EURO, punând în context performanța; prima calificare la campionatele europene a venit după marile performanțe semnate de Dinamo și Craiova în cupele europene inter-cluburi.

Andone vede rezultatele atinse de Craiova și Dinamo ca precursoare a primei calificări la EURO

„Ăsta a fost și avantajul acestei generații. A făcut Craiova semifinală de UEFA, apoi s-a dus Dinamo în semifinală de Champions League și eu zic că generația asta de acolo a prins curajul și încrederea.

Marcel avea o forță... hai, mă! 'Cori', cum i-a culcat pe cei doi în alunecare. 'Cori', în opinia mea, a fost cel mai bun jucător al echipei naționale în acest campionat.

Îi dă pasă perfectă lui 'Loți' pentru stângul lui,” a comentat Ioan Andone primul gol înscris de România la Campionatele Europene de Fotbal.

Gheorghe Hagi, introdus în teren de Mircea Lucescu în primul meci al României la campionatele europene

În echipa României din meciul cu Spania, sub comanda selecționerului Mircea Lucescu, au evoluat următorii jucători: Silviu Lung, Nicolae Ungureanu, Mircea Rednic, Costică Ștefănescu, Gino Iorgulescu, Marcel Coraș, Michael Klein, Ladislau Boloni, Romulus Gabor, Rodion Cămătaru și Marin Dragnea.

Rezervele introduse de Mircea Lucescu în partida cu Spania au fost Aurel Țicleanu și Gheorghe Hagi

În perioada 29 mai - 13 iunie, cu excepția zilelor de week-end, suporterii vor avea parte de o emisiune specială, care va aduce în prim plan povești și amintiri deosebite de la Campionatele Europene, ale unor nume importante din fotbalul românesc.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!