edi iordanescu Basarab Panduru Echipa Nationala FRF Nationala

Demisia lui Edi Iordănescu, cerută în direct: "Trebuie să pleci! Nu eu ți-am făcut contractul"

România - Bosnia, ultimul meci din grupa de Liga Națiunilor pentru tricolori, se joacă luni, de la ora 21:45, pe stadionul din Giulești.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 08:48
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 12:34

Tricolorii sunt pe ultimul loc în grupa 3, cu patru puncte strânse în cinci meciuri, iar elevii lui Edi Iordănescu au nevoie să obțină contra Bosniei un rezultat mai bun decât cel al Finlandei (5p) contra Muntenegrului pentru a evita retrogradarea în Liga C.

Basarab Panduru: "Edi Iordănescu trebuie să plece dacă termină pe locul 3-4. Așa a fost contractul!"

Fostul internațional Basarab Panduru este de părere că Edi Iordănescu ar trebui să părăsească postul de selecționer la finalul grupei din Liga Națiunilor, având în vedere clauzele pe care le-a acceptat în momentul în care a fost instalat.

"Stai o secundă, așa a fost contractul. Nu noi am făcut contractul ăsta, Edi! Aşa a fost contractul. Termini pe locul 3-4, trebuie să pleci! Te dă afară! Nu eu ţi-am făcut contractul. Tu ai acceptat contractul ăsta. 

Eu aş întreba altfel. Dacă se supără, vine aici în locul nostru şi îi punem întrebarea: 'Ce părere ai despre un selecţioner care stă 7 meciuri la rând la cârma echipei naţionale și nu-și atinge obiectivul?'. Ce părere ai? Trebuie să mai rămână? Ce ai spune, Edi?", a spus Basarab Panduru, la Orange Sport.

Edi Iordănescu, în februarie: "Dacă terminăm pe locul 3, e opțiunea lor. La locul 4 se întrerupe automat contractul"

Deși în contractul semnat de Edi Iordănescu există o clauză prin care este demis automat în cazul în care termină pe ultimul loc în Liga Națiunior - fapt confirmat de selecționer în luna februarie - FRF vrea să îi acorde credit în continuare actualului selecționer.

În luna februarie a acestui an, Edi Iordănescu vorbea la Ora Exactă în Sport despre clauzele din contractul cu FRF.

"Această campanie are o importanță majoră. Îți poate oferi o șansă în plus pentru a merge la turneul final, european. Dacă nu-mi asumam, probabil eram etichetat ca și cum n-am avut curaj. Nu, mi-am asumat cu tărie! 

Dacă terminăm pe locul 3, e opțiunea lor. La locul 4 se întrerupe automat contractul. Mi le-am asumat! 

Mi-era mai ușor să merg la un contract pe 2 ani și jumătate cu un confort și siguranță decât să merg la un contract care se poate încheia după 7 luni", spunea Edi Iordănescu, în februarie, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies