Omer Atzili Echipa Nationala eran zahavi nationala Israelului preliminarii euro 2024 Nationala

NEWS ALERT Cel mai bun fotbalist al Israelului, care deține și cetățenia română, gata să revină și el la națională pentru meciul capital cu ”tricolorii”!

Revenirile starurilor Eran Zahavi și Omer Atzili sunt două vești deloc bune pentru România.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 10:34
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 11:50

Meciul Israel - România din 18 noiembrie, crucial pentru calificarea la turneul final Euro 2024, ar putea aduce și două reveniri spectaculoase în naționala care este adversara ”tricolorilor”.

Dacă prezența lui Eran Zahavi (36 de ani), golgheterul all-time al naționalei Israelului retras în 2021, este dată ca sigură (”În aceste vremuri, fiecare trebuie să-și aducă o contribuție pentru succes”, a declarat atacantul lui Maccabi Tel Aviv, trecut și pe la Palermo sau PSV Eindhoven), acum se vorbește din ce în ce mai mult și despre revenirea lui Omer Atzili, cel mai bun fotbalist israelian al ultimilor ani.

Posibilitatea selecționării lui Atzili este serios examinată, scrie presa din Israel, care subliniază că mai vechea problemă a mijlocașului ofensiv de la Al Ain (Emiratele Arabe Unite), acuzat de viol, ar putea fi ”depășită” dată fiind situația excepțională din țara aflată în război.

”Nu a fost simplu (n.r. - să se retragă de la națională), dar am hotărât să mă dau la o parte, este cel mai bine pentru mine și pentru familia mea”, declarase în noiembrie 2022 Omer Atzili, după scandalul sexual în care a fost implicat.

Cert este că Atzili, care deține și cetățenia română, dorește să revină la echipa națională pentru meciurile cruciale din luna noiembrie.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 30 de ani are un CV extraordinar: campion în Israel în ultimele 5 sezoane (2019 și 2020 cu Maccabi Tel Aviv, 2021, 2022 și 2023 cu Maccabi Haifa, alături de care a jucat și în grupele Champions League), golgheter în Ligat Ha'Al (2022 și 2023), cel mai bun pasator decisiv al campionatului (2021 și 2022), plus fotbalistul israelian al anului (2022 și 2023).

Info: Sport5

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!