Basarab Panduru, reacția serii despre naționala României calificată la EURO 2024

Basarab Panduru EURO 2024 Romania Nationala Basarab Panduru
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 20:47
Data actualizarii: Marti 21 Noiembrie 2023, 21:02

România - Elveția, meci din ultima etapă a Grupei I din preliminariile EURO 2024, e de la 21:45, în format LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

Basarab Panduru, component al naționalei la Campionatul Mondial din 1994, nu e impresionat de calificarea primei reprezentative la EURO 2024 - tragerea la sorți va avea loc pe 2 decembrie, la Hamburg. 

Fostul dispecer de la Steaua și Benfica Lisabona e de părere că accederea la turneul final din Germania e logică, întrucât Israel și Kosovo, echipele percepute drept rivale la locul al doilea în Grupa I sunt mai slabe decât reprezentativa lui Edward Iordănescu. Exigent, fostul decar care încântă publicul în Ghencea ridică ștacheta pentru tricolori. 

  • Basarab Panduru

Basarab Panduru, reacția serii: "Nu mi se pare așa mare realizare"

"Mă așteptam la calificarea asta, nu mi se pare așa mare realizare, sunt alții mai slabi decât noi, nu-i recomanda nici pe Kosovo, nico pe Israel să fie peste noi. Trebuie feliciți, da! E o calificare, dar altceva n-ai putea spune. 

De lăudat... Trebuie să-i lauzi, noi nu suntem de ceva timp acolo - se fac opt ani, dar nu trebuie să exagerezi. Nu vreau să discut despre meciuri și nu cred că mai are rost acum, acum e important să mergem acolo - n-a fost nimic în ultimii opt ani - dacă urmează o calificare la Mondial, atunci da!", a declarat Basarab Panduru, la televiziunea Orange Sport. 

România s-a calificat matematic la Campionatul European din 2024 după ce a învins la Fulcsat, pe Pancho Arena, sâmbătă, scor 2-1, reprezentativa Israelului. Meciul de marți seara conta Elveției, pe Arena Națională, are drept miză primul loc în Grupa I a preliminariilor pentru Europeanul de anul viitor. 

România nu a mai fost prezentă la o ediție a Campionatului European din 2016, când tricolorii erau antrenați de Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer, Edward Iordănescu.

Campionatul European din 2024 e transmis în direct de: 

  • Pro TV
  • Pro Arena 
  • VOYO

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!