Nationala

Burleanu a lamurit dilema! Mergem cu Iordanescu la Euro, daca se razgandeste, vine Mircea Lucescu! Dezvaluirile presedintelui FRF

Razvan Burleanu a dezvaluit la Sport.ro ca Iordanescu va avea contractul prelungit, insa daca se razgandeste, prima varianta este Mircea Lucescu.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 22:11
Data actualizarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 22:29

"Aveam un charter, puteam sa venim pe alta ruta oricum, daca pierdeam calificarea. Momentul decisiv a fost cand am luat gol cu Finlanda. Aveam 60-70 de minute pana atunci, toata lumea era incantata.", a glumit presedintele FRF despre meciul din Feroe.

Acesta a lamurit mai multe probleme din cadrul FRF, de la situatia selectionerului la centrele de copii si juniori, dar a vorbit si despre Mircea Lucesc, Adi Mutu si Ianis Hagi.

V-ati fi dat demisia daca nu ne calificam?
Burleanu: Nu vreau sa fiu ipocrit sa spun ca da, dar mi-ar fi dat de gandit. Toata strategia noastra era sa ne calificam la Euro. Toata dezvoltarea noastra se lega de aceasta calificare.

Va doriti Belgia din prima urna?
Burleanu: Nu imi doresc Belgia, imi doresc Anglia din prima urna. Am vrea sa jucam si cu Ungaria, ii cunoastem destul de bine si ar fi un meci bun.

Jucam amical cu Spania?
Burleanu: Deocamdata organizam amicalul cu Italia, dar avem o fereastra in luna martie si speram sa facem atunci amicalul cu Spania.

Ramane Iordanescu si la Euro?
Burleanu: Atingand obiectivul, contractul se prelungeste automat. Pe 19 noiembrie se prelungeste singur contractul. Am facut planuri cu Iordanescu, va merge sa vada bazele de cantonament. Modul de abordare si planurile pe care si le face, imi da de inteles ca ramane. A trecut printr-o perioada dificila, nu e normal sa ceri demisia la primul pas gresit, care nu a fost un pas gresit pana la urma. Trebuie sa fim sinceri cu noi insine, nu suntem Germania si nici Italia, si nici Olanda care ramane acasa.

Cati bani isi impart jucatorii?
Burleanu: Este o suma fixa dar este confidentiala. Jucatorii nu au pus niciodata problema banilor, ba chiar au renuntat la 500.000 de euro pentru ca federatia sa aiba bani sa investeasca in centrele regionale de excelenta. Suma maxima pe care un jucator o va lua este in jur de 150.000 de euro!

Cati din banii de la UEFA se vor duce la copii si juniori?
Burleanu: Jumatate din bani se duc la jucatori, apoi la staff si antrenor, iar la juniori cam 1-2 milioane de euro, sub 50%. Cu tot ce primim de la sponsori avem 2 milioane de euro de investit, sunt bani mult in federatie acum.

Mircea Lucescu e o solutie?
Burleanu: Am fost la Donetk si am vorbit cu domnul Lucescu, a vrut sa vina fara niciun ban la nationala, a fost prima optiune in momentul in care a plecat Viturca de la echipa.

Mutu mai este o varianta?
Burleanu: Daca joaca in India... Stiti cum sta treaba, daca este in forma la momentul respectiv sunt sigur ca Iordanescu va apela la serviciile lui!

E posibil ca Ianis Hagi sa fie la Euro?
Burleanu: Chiar i-am urmarit cu interes prestatia lui Ianis si in mod cert poate fi la Euro, daca poate reprezenta o solutie pentru echipa nationala. Depinde doar de staff-ul tehnic, daca se considera ca poate juca la echipa mare si nu arde etape.


Burleanu a recunoscut ca se gandeste la schimbari pentru staff-ul tehnic al echipei nationale inainte de campionatul european din Franta. Burleanu vrea sa il convinga pe Mircea Lucescu sa se alature staffului echipei nationale pentru turneul final din Franta. Pentru FRF, situatia ideala ar fi ca Lucescu sa accepte colaborarea cu Anghel Iordanescu.

"De cand a venit domnul Iordanescu selectioner, domnul Lucescu a fost permanent alaturi de nationala. Vreau sa-i multumesc si public. Si prezenta lui a contribuit foarte mult. Noi suntem foarte deschisi. Depinde de cei doi. Eu am toata deschiderea. Daca domnul Iordanescu doreste si daca domnul Lucescu poate. FRF ar gasi resurse financiare. Si domnul Lucescu nu a pus niciodata problema financiara la echipa nationala.", a spus Burleanu.

12 milioane de la UEFA, pentru calificare

UEFA va vira 12 milioane de euro in conturile Federatiei sub forma unui bonus pentru calificarea la Euro 2016. Iar vestile bune nu se opresc aici. Contractele de sponsorizare ale Federatiei au prevazute clauze de performanta, iar calificarea la Euro aduce alte 2 milioane de euro in conturile FRF, a anuntat Razvan Burleanu.

"Urmeaza sa ne comunice UEFA situatia sumelor. Intr-o luna, doua, vom afla sumele. E in jur de 8 milioane de euro. E vorba doar de calificare in sine. O alta suma importanta vine din contractele de sponsorizare.", spune Burleanu.

Ce spune Mircea Lucescu despre o revenire la nationala? Citeste interviul AICI

Modifică setările cookies