Mircea Lucescu, tinta lui Burleanu pentru Euro 2016! Ce raspuns a dat cand a fost intrebat de o eventuala preluare a echipei nationale

Razvan Burleanu a recunoscut ca vrea sa-l convinga pe Lucescu sa vina alaturi de Anghel Iordanescu pe banca echipei nationale.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 09:58
Data actualizarii: Miercuri 14 Octombrie 2015, 10:18

Lucescu este din nou un nume vehiculat pentru echipa nationala, dar de data aceasta nu e doar un scenariu, ci chiar planul concret al Federatiei. Razvan Burleanu a admis ca si-ar dori ca Mircea Lucescu sa i se alature lui Iordanescu pentru campionatul european de vara viitoare.

Intr-un interviu pentru ProTV, Mircea Lucescu a spus ca Iordanescu ar trebui sa ramana si la Euro, dar a evitat sa raspunda concret la intrebarea "Nationala, un subiect inchis definitiv pentru dumneavoastra?"

Reporter: Cum vi se pare calificarea echipei nationale dupa 8 ani la un turneu final?

Mircea Lucescu: Extraordinara. Baietii ar trebui felicitati la fel de mult cum au fost si criticati. Pentru ca au meritat, pentru ca si-au dorit foarte mult, pentru n-au renuntat niciun moment, cu toate criticile care au fost aduse. S-au batut foarte mult, pana in ultimul minut, mai ales in meciul cu Finlanda. Nu au cedat, si acel punct a fost decisiv pentru ca a creat si premisele pentru urmatoarea victorie.

Pe de alta parte, sigur ca toata lumea vrea sa vada echipa nationala castigand permanent. Dar acum este o nivelare la nivel european si iata ca echipele mici reusesc performante mari. Toti sunt foarte bine pregatiti, toate echipele au jucatori in campionatele puternice ale Europei, toti vor sa participe la un turneu final, pentru ca dincolo de imagine inseamna si un avantaj material extrem de important pentru dezvoltarea fotbalului in tara respectiva. Sunt bani care pot intra in dezvoltarea unor structuri propice fotbalului, pentru stadioane sau pentru academii de juniori. Si tocmai de aceea, echipa Romaniei merita felicitari din plin pentru ceea ce a realizat.

In ultimele zile se vorbeste tot mai mult despre o posibila plecare a lui Anghel Iordanescu de la echipa nationala...

Haideti sa nu discutam despre lucrul asta, pentru ca nu e problema mea, este o problema a oamenilor de la Federatie, a celor care au raspunderea, este o problema a lui Iordanescu, dar eu nu cred ca Puiu va pleca. A obtinut o calificare si eu cred ca merita sa faca si turneul final.

Si numele dumneavoastra este vehiculat.

N-are nicio legatura numele meu cu echipa nationala. Se vehiculeaza de 20 de ani... de 25 de ani. Din 1990 se vehiculeaza, an de an, numele meu.

Nu va tenteaza? Este un subiect inchis?

(evita raspunsul direct) Nu inteleg de ce este folosit atat de des, dar nu poate decat sa-mi faca placere.

Nu va ganditi sa va intoarceti intr-o zi?

(evita din nou) Asta inseamna ca raman pe baricade.

Situatia ideala pentru FRF: Lucescu si Iordanescu, impreuna la Euro

Burleanu vrea sa il convinga pe Mircea Lucescu sa se alature staffului echipei nationale pentru turneul final din Franta. Pentru FRF, situatia ideala ar fi ca Lucescu sa accepte colaborarea cu Anghel Iordanescu.

"De cand a venit domnul Iordanescu selectioner, domnul Lucescu a fost permanent alaturi de nationala. Vreau sa-i multumesc si public. Si prezenta lui a contribuit foarte mult. Noi suntem foarte deschisi. Depinde de cei doi."

"Eu am toata deschiderea. Daca domnul Iordanescu doreste si daca domnul Lucescu poate. FRF ar gasi resurse financiare. Si domnul Lucescu nu a pus niciodata problema financiara la echipa nationala."

"Este o relatie foarte buna azi intre domnul Iordanescu si domnul Lucescu. Orice sprijin, orice ajutor, conteaza foarte mult", a declarat Razvan Burleanu la DolceSport.
 

Modifică setările cookies