”Auzi mă, Hernandez...” Anghel Iordănescu și Florin Andone, protagoniștii unui moment care a stârnit hohote de râs în cantonament 

Anghel Iordanescu Echipa Nationala Florin Andone Nationala ”Auzi mă, Hernandez...”| Anghel Iordănescu și Florin Andone, protagoniștii unei comedii de zile mari din cantonamentul naționalei
Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 12 Octombrie 2021, 20:27
Data actualizarii: Marti 12 Octombrie 2021, 20:49

Naționala României se află în cea mai bună perioadă din 2016, fiind la un pas de barajul pentru calificarea la Cupa Mondială.

Tricolorii crescuți de Mirel Rădoi au reușit să învingă Armenia și sunt la doar două victorii de turneul de baraj, în încercarea de a reveni la un Campionat Mondial după o pauză ce va ajunge, în 2022, la 24 de ani.

Ultimul turneu final jucat de România a fost Campionatul European din 2016, când tricolorii jucau chiar în meciul de deschidere al turneului. Selecționer era atunci Anghel Iordănescu, iar principalul atu ofensiv era reprezentat de Florin Andone.

Ionuț Badea, secund al lui Iordănescu în acea perioadă, povestește despre cantonamentul echipei naționale. El a reamintit o fază amuzantă petrecută între selecționer și atacant.

”Dacă e ceva ce m-a frapat din primul moment la Nea Puiu Iordănescu atunci când am început să lucrăm împreună a fost acea idee de a face rezultat indiferent de consecințe, ce ar însemna o strategie de genul. Asta am reușit să asimilăm și noi, cei de lângă el. Apoi, tehnologia, metodologia, au fost făcute împreună.

Puiu Iordănescu avea și niște situații de detensionare ale anumitor momente și îmi aduc aminte cu plăcere de unul dintre ele, era vorba de Florin Andone. Era o situație ușor tensionată, se mai întâmplă în grupuri. Mă întreabă ’Măi Ionuț, cum îi spun jucătorii lui Florin Andone?’ Toți îi spuneau ’Hermano’, ’frate’, în spaniolă.

Și îi spun ’Hermano, nea Puiu’. Se duce Nea Puiu la el, cu toți jucătorii de față, ’Auzi, mă, Hernandez!’ și începe să expună ce voia să îi spună. Toți jucătorii începuseră să râdă. S-a detensionat din prima atmosfera. A fost gândită, a fost calculată de Nea Puiu”, a povestit Ionuț Badea la emisiunea Digi Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!