"Vin banii!" Reacția ungurilor după decizia anunțată de Marcel Ciolacu, premierul României

Marcel Ciolacu nationala romaniei Romania Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 19:11
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 19:49

Performanța tricolorilor la Campionatul European din Germania a stârnit entuziasm în România, inclusiv în rândul politicienilor.

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunțat după revenirea tricolorilor în țară că fotbalul juvenil din țara noastră va primi mai mult sprijin în perioada următoare.

Ungurii, care au trecut la rândul lor printr-o perioadă cu investiții majore în fotbal, ce a durat vreo zece ani, au reacționat la scurt timp după anunțul făcut de premierul României.

"Au făcut performanță la Euro, acum vin banii. Sprijin guvernamental semnificativ.

Prim-ministrul român a promis sprijin financiar academiilor de fotbal de stat și private care cresc tinere talente, guvernul adoptând joi un memorandum care permite finanțarea acestora.

Marcel Ciolacu a declarat în cadrul ședinței de guvern că performanța fotbaliștilor români la Campionatul European din Germania din 2024 a umplut pe toată lumea de entuziasm și mândrie națională, motiv pentru care guvernul trebuie să ia măsuri concrete pentru a asigura o flux constant de tineri talentați în echipa națională.

Memorandumul adoptat joi în ședința de guvern permite dublarea sumelor din buget, alocate de FRF sau de cluburi pentru creșterea talentelor tinere, pe baza unui clasament elaborat de Federația Română de Fotbal (FRF).

Singura condiție este ca sprijinul să fie direcționat către pregătirea copiilor și a tinerilor jucători", au notat ungurii.

Tricolorii au revenit în țară

Echipa națională a României a revenit joi noapte în țară, după ce a fost eliminată de Olanda (scor 0-3) în sferturile de finală ale Campionatului European din Germania.

Fotbaliștii și selecționerul Edward Iordanescu au fost primiți ca niște eroi de către suporterii adunați la Mogosoaia, fiind aplaudați la scenă deschisă de sute de suporteri.

România a încheiat pe primul loc în Grupa e la Euro 2024, cu patru puncte, devansând echipele: Belgia, Uncraina și Slovacia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!