NEWS ALERT Va curge cu lei după EURO! Revoluție în fotbalul românesc anunțată de prim-ministrul Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu Echipa Nationala EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 15:19
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 15:28

Naționala s-a oprit în optimile de finală ale Campionatului European din Germania.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că va fi aprobat ”un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal, astfel că, pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”.

”Cred că, după performanţa fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat emoţie şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm o naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi. 

De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal”, a spus premierul în şedinţă, citat de news.ro.

Gică Hagi și Gică Popescu, lăudați de Marcel Ciolacu

Şeful Executivului a menţionat că, ”pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”.

”Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii si juniori. Cred că acesta este traseul corect; este un model de succes pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la Academia de la Constanţa. 

Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo, trebuie să recunoaştem asta, să ne înclinăm în faţa lui Hagi şi să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional”, a mai afirmat Ciolacu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!