Nationala

ASTA e cea mai grea grupa pentru Romania la Euro! In ce urna vom fi si de ce trebuie sa TREMURAM

Romania s-a calificat la primul turneu final dupa o pauza de 8 ani. Pe locul 13 in clasamentul FIFA, nationala o duce mai greu in Europa.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Octombrie 2015, 11:01
Data actualizarii: Luni 12 Octombrie 2015, 11:06

Inaintea rezultatelor de ieri era abia pe 19 in clasamentul UEFA al coeficientilor pentru reprezentative. Aproape sigur, vom fi in urna a 3-a la tragerea la sorti pentru grupele de la Euro. Topul UEFA, alcatuit in functie de calificarile si turneele finale din 2012 (20%) si 2014 (40%) si de campania pentru 2016 (40%) situeaza Romania pe 19!

Capii de serie vor fi Germania, Spania, Anglia, Belgia, Italia si Franta, in conditiile in care Olanda (locul 4 in UEFA) rateaza azi pana si barajul in grupa ei. Daca Olanda reuseste miracolul, o scoate dintre capii de serie pe Italia. In cea de-a doua urna vin Cristiano Ronaldo si Portugalia, Elvetia sau Croatia, printre cele mai grele nume.

Nou-venitele Tara Galilor si Islanda sunt in ultima urna si ar fi cei mai dificili posibili adversari pentru echipa lui Iordanescu dintre cele 6 echipe care incheie calificatele pentru Franta.

Cea mai grea varianta de grupa:
Germania
Portugalia
Romania
Tara Galilor

Cea mai usoara grupa:
Anglia
Austria
Romania
Albania

*Clasamentul UEFA inaintea meciurilor de ieri, conform WeGlobalFootball.com.

Modifică setările cookies