Nationala

EXCLUSIV Anunțul lui CFR Cluj despre varianta Dan Petrescu la națională. Ce a stabilit campioana

Dan Petrescu mai are câteva zile la dispoziție pentru a oferi un răspuns Federației Române de Fotbal în ceea ce privește postul de selecționer al României.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 10:50
Data actualizarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 11:02

Antrenorul lui CFR Cluj a avut o întâlnire cu Răzvan Burleanu în urmă cu câteva săptămâni, în care i s-a propus postul de selecționer al României. Petrescu a anunțat că va oferi un răspuns după ultimul meci din acest an, care se va disputa duminică.

CFR Cluj nu vrea ca Dan Petrescu să plece gratis

FRF a anunțat că nu are de gând să plătească clauza de reziliere a lui Dan Petrescu de la CFR Cluj, însă campioana României nu are de gând să dea înapoi.

Cristi Balaj, președintele de la CFR Cluj, spune că formația din Gruia nu va renunța la bani din două motive: ar pierde gratis un antrenor de valoare, care a obținut o mulțime de trofee în perioada recentă, și ar da naștere unor speculații în cazul în care arbitrii din Liga 1 vor greși în favoarea lui CFR Cluj.

"Atât timp cât există o clauză de reziliere, noi nu putem să ne opunem în momentul în care este achitată. În rest, din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat absolut nimic. 

S-a discutat și în cadrul clubului. Dan Petrescu este dorit în continuare la CFR. Dorim să dezvoltăm proiectul început împreună. Hai să facem un exercițiu de imaginație. Decizia noastră de a încerca să continuăm cu Dan Petrescu este logică, vedem și ultimele rezultatele. Ce s-ar întâmpla în situația în care clubul CFR ar decide să renunțe la acea clauză de reziliere? Imaginați-vă ce discuții ar apărea la prima greșeală de arbitraj în favoarea CFR-ului. Încercați să faceți o regie. Ce subiecte ar apărea în mass-media în momentul în care ar fi greșeli în favoarea CFR-ului. Ce s-ar spune? Că a existat o înțelegere. Până la urmă, noi nu facem decât să protejăm clubul pentru eventualele speculații, protejăm Federația, iar situația ar fi dezastruoasă în cazul în care ar apărea o greșeală pentru CFR. Vor apărea articole care ar fi greu de controlat.

Imaginația mea nu a mers atât de departe încât să apară o asemenea regie că jocul cu Jablonec, în care jucătorii au avut primă suplimentară, este plata acestei clauze de reziliere. Nu mi-am imaginat că o să apară un asemenea scenariu. Vorbim de o echipă CFR cu antrenori și jucători profesioniști. Lucrăm să optimizăm tot ce înseamnă situație financiară în raport cu creșterea performanței, facem echipa consultându-ne cu Dan Petrescu. În rest, lucrurile sunt foarte simple. Că Federația îl dorește pe Dan Petrescu este normal, e un antrenor de valoare, dar, înainte de toate, Dan Petrescu este un antrenor de cuvânt. Am venit la CFR Cluj și datorită discuțiilor cu Dan Petrescu. E normal ca Dan Petrescu să aibă dorința de antrena la echipa națională. Ar înseamna că noi să încălcăm anumite principii foarte clare, iar în situația în are am fi de acord să renunțăm la acea clauză de reziliere, la prima greșeală de arbitraj în favoarea lui CFR Cluj, am expune nu numai clubul, ci și Federația", a spus Cristi Balaj, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

FRF a renunțat la Mutu? Indiciul oferit

După ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat pe 30 noiembrie, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au plecat în căutarea unui nou selecționer. Însă, aceștia au fost refuzați deja de Gică Hagi și Răzvan Lucescu. 

Singurul care nu a cerut timp de gândire a fost Dan Petrescu. Antrenorul CFR-ului i-a anunțat pe oficialii FRF că vor primi un răspuns pe 20 decembrie, după ultimul meci al clujenilor din 2021, contra lui FC Argeș. Însă tot mai multe surse din spațiul media afirmă că Adrian Mutu este deja instalat pentru postul de selecționer, mai ales că Răzvan Burleanu a exclus varianta ca instituția pe care o conduce să achite o clauză de reziliere, Dan Petrescu putând pleca de la CFR în schimbul a 400.000 de euro.

Doar că, Adrian Mutu a anunțat că își va organiza meciul de retragere pe 11 iunie, la Cluj Arena, unde invitat special va fi Gheorghe Hagi. Iar data aleasă pe fostul antrenor al naționalei mici conincide cu meciul pe care România îl va disputa în Nations League, contra Finlandei. Astfel, șansele ca Adrian Mutu să preia prima reprezentativă sunt aproape nule. Mai ales că fostul atacant a mai avut o tentativă de a-și organiza meciul de retragere și anul trecut, când invitați erau Andrea Pirlo și Francesco Totti, dar din cauza pandemiei evenimentul a fost supendat. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!