Analiză dură a lui Răzvan Lucescu: "Jucătorii noștri sunt de valoare modestă! Chiricheș nu este un lider"

Razvan Lucescu Echipa Nationala Razvan Marin Vlad Chiriches Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 20:04
Data actualizarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 20:04

Naționala României a început dezamăgitor grupa din Liga Națiunilor, cu eșecuri în Muntenegru (0-2) și Bosnia (0-1).

Răzvan Lucescu, selecționerul României din perioada 2009-2011, spune că echipa națională au ajuns în această situație din cauza valorii scăzute a fotbaliștilor și a nivelului la care evoluează.

Analiză dură a lui Răzvan Lucescu

Actualul antrenor al lui PAOK Salonic a enumerat mai mulți jucători din actualul lot al României și a explicat de ce este greu ca tricolorii să facă performanță în acest moment.

"E valoarea foarte modestă a jucătorilor. Când mă refer la valoare modestă, mă gândesc la educație, la mentalitate, la spirit, la disponibilitatea jucătorului român de a lupta și de a intra în dificultăți. Noi nu avem această mentalitate, noi cedăm, noi abandonăm. Noi, când simțim că e ceva dificil, punem capul în pământ și renunțăm.

Mergem mai departe, ce se întâmplă cu jucătorii români care sunt în afară? Unde joacă, cum joacă, cine se impune? Despre cine vorbim, Chiricheș? Da, e un jucător foarte bun. Sunt foarte mulți jucători de nivel mare care au greșit. Toată cariera lui arată că e un jucător care a ajuns la Tottenham, a fost la Napoli, e la Sassuolo, a jucat și meciuri titular, însă este un jucător bun. Din punctul meu de vedere, nu este un lider. Noi pe el îl considerăm lider, asta ce arată? Că nu avem lideri.

Răzvan Marin. Jucător cu educație foarte corectă, jucător bun, dar este el cu el, nu este un lider care să vină pe teren, să transmită, să motiveze, să intervină în situațiile dificile. După la cine merrgem? La cei care sunt la Galatasaray și nu joacă? La cei care s-au dus la Parma și nu s-au impus? Ăștia sunt jucătorii noștri, e o mare problemă.

Poate sunt unii care s-au impus la echipele de club, dar nu sunt la echipe de top. Noi nu avem. E Tătărușanu, retras de la națională, care e rezervă la Milan", a spus Răzvan Lucescu, la Digisport.

Programul meciurilor României din luna iunie în Liga Națiunilor

  • Sâmbătă 4 iunie: Muntenegru - România 2-0
  • Marți 7 iunie: Bosnia și Herțegovina - România 1-0
  • Sâmbătă 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): România - Finlanda
  • Marți 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): România - Muntenegru
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!