EXCLUSIV Adrian Cristea a analizat EURO 2008 și a dat verdictul: ”Pițurcă a făcut-o, dar prea târziu”

Adrian Cristea Euro 2008 Victor Piturca Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 18:23
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 18:22

Ediția de marți a emisiunii Emoții Europene l-a avut în prim-plan pe fostul internațional român cu nouă prezențe la prima reprezentativă, Adrian Cristea

În 2008, naționala României, cu Victor Pițurcă pe bancă, a obținut accederea la Campionatul European pentru a patra oară în istorie după ce a câștigat Grupa G din campania de calificare.

  • Tricolorii (locul trei, 2p) au făcut parte din Grupa C alături de Olanda (locul unu, 9p), Italia (locul doi, 4p) și Franța (locul patru, 1p)

Adrian Cristea a analizat EURO 2008 și a dat verdictul: ”Pițurcă a făcut-o, dar prea târziu”

În ultimul meci, eșecul României cu Olanda, scor 0-2, a costat naționala depățirea fazei grupelor. Adrian Cristea a fost în lot la EURO 2008, dar nu a prins niciun minut

”Prințul” a susținut că tricolorii ar fi trebuit să riște mai mult la partida cu Olanda și că Victor Pițurcă a introdus oameni de atac mult prea târziu.

”Trebuia să riscăm mai mult la acel meci, nea Piți a rămas cu tactica lui, în așteptare, și nu te lasă nimeni să marchezi. Mă gândeam că voi ajunge, eram în formă, jucam foarte bine la Dinamo, mă gândeam că voi fi în lot la EURO. Eram într-o perioadă foarte bună, jucam meci de meci și mă așteptam. Sunt emoții, dar, cum intri în teren, dispar emoțiile.

E o experiență să participi la un Campionat European, la un Campionat Mondial. E o sărbătoare, tot ce se întâmplă acolo, cu suporterii, vin acolo, vor poze, autografe. Cel mai frumos mi s-a părut în ziua meciului când pleci spre stadion și vezi suporterii. Toți strigă ”România”, ai emoții, te simți bine. E o experiență foarte frumoasă să fii acolo.

Vrei să ajungi acolo, să te bați cu cei mai buni, dar mai important este că îți reprezinți țara. Nea Piți avea un stil al lui, nu defensiv, dar organiza echipa foarte bine, îi plăceau jucătorii de travaliu, probabil eu eram în caz de urgență, în caz că un jucător se accidenta. A băgat jucători de atac din ce țin minte, dar prea târziu, părerea mea. La meciul ăla, nea Piți trebuia să riște mai mult, a rămas la principiile lui, să așteptăm, să vedem un contraatac, o lovitură liberă, un corner. Probabil așa s-a gândit, așteptăm, așteptăm și apoi dacă e nevoie să riscăm mai mult, să urcăm mai sus.

Simțeai, erai conștient de valoarea adversarului, dar simțeai că poți să faci un rezultat pozitiv. Ne simțeam puternici atunci, drept dovadă și rezultatele din preliminarii. Simțeai că ești puternic și poți să faci un rezultat”, a spus Adrian Cristea la Emoții Europene

VIDEO Emisiunea integrală cu Adrian Cristea la Emoții Europene

Cifrele lui Adrian Cristea

”Prințul” Cristea a debutat la nivel de seniori la Politehnica Iași în 2003. În ianuarie 2005 s-a transferat la Dinamo, unde a evoluat șase ani, ca în ianuarie 2011 să ajungă la ”U” Cluj, iar după o escapadă la ”șepcile roșii” să semneze cu Petrolul Ploiești în iulie 2012.

A urmat episodul Standard Liege pentru Adrian Cristea, fiind sub formă de împrumut la echipa din Belgia pentru un sezon. După ce s-a întors în România, ”Prințul” a semnat cu FCSB, iar în septembrie 2014 s-a transferat la Concordia Chiajna, unde și-a încheiat cariera doi ani și jumătate mai târziu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!