david popovici Fukuoka natatie Natație

Ce scriu marile ziare ale lumii după ce David Popovici nu a câștigat nicio medalie la Fukuoka

Presa internaţională scrie, joi, despre faptul că David Popovici nu a reuşit să urce pe podium la Campionatul Mondial de nataţie de la Fukuoka, menţionând că multiplul campion a fost departe de stardardele sale.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iulie 2023, 16:35
Data actualizarii: Joi 27 Iulie 2023, 16:34

Ce scriu marile ziare ale lumii după ce David Popovici nu a câștigat nicio medalie la Fukuoka

  • David Popovici, doar pe locul 6 în finala de la 100 m liber de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka (cu un timp de 47.83 s), a pierdut titlul mondial câștigat în 2022 la Budapesta, dar rămâne cel mai rapid înotător al lumii pentru că deține în continuare recordul mondial la 100 m liber.

Ce scriu joi jurnale importante de pe planetă, potrivit News.ro:

L'Equipe: "Recordman al lumii şi campion en titre, românul David Popovici (18 ani) nu a terminat decât pe locul 6 în 47''83, departe de standardele sale"

Gazzetta dello Sport: "Cursa curselor de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka i-a aparţinut australianului Kyle Chalmers, rechinul alb, care l-a detronat pe românul David Popovici. Abia al şaselea a fost Popovici, în 47"83:. Pentru fenomenul român, două dezamăgiri mondiale la Fukuoka"

Mundo Deportivo: "Chalmers a câştigat proba de 100 liber la Campionatele Mondiale, iar Popovici a rămas fără medalie. Românul, al şaselea şi fără opţiuni de a lupta pentru victorie într-o probă câştigată de australian. După ce a suferit pe ultima lungime în finala de la 200 liber şi a văzut cum podiumul îi scapă, David Popovici nu a putut lupta pentru medalie în această joi, în proba de 100 liber de la Campionatul Mondial de la Fukuoka. El a terminat al şaselea într-o finală în care a fost încoronat Kyle Chalmers"

Reacția lui David Popovici după ce a terminat pe #6 la finala de la 100 m liber

David Popovici a vorbit după ce nu a prins nici măcar podiumul de la 100 m liber și a precizat că va repara tot ce consideră că a greșit la acest Campionat Mondial.

„Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine. 

Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii. 

De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres”, a spus David Popovici după finala de la 100 m liber, potrivit GSP.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!