david popovici Natație David Popovici

Reacția lui David Popovici după ce a terminat pe #6 în finala de la 100 m liber

Înotătorul român a încheiat pe locul 6 astăzi, la Campionatele Mondiale de la Fukuoka.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iulie 2023, 15:36
Data actualizarii: Joi 27 Iulie 2023, 15:37

David Popovici, doar pe locul 6 în finala de la 100 m liber de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka (cu un timp de 47.83 s), a pierdut titlul mondial câștigat în 2022 la Budapesta, dar rămâne cel mai rapid înotător al lumii pentru că deține în continuare recordul mondial la 100 m liber.

Reacția lui David Popovici după ce a terminat pe #6 la finala de la 100 m liber

David Popovici a vorbit după ce nu a prins nici măcar podiumul de la 100 m liber și a precizat că va repara tot ce consideră că a greșit la acest Campionat Mondial.

„Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine. 

Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii. 

De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres”, a spus David Popovici după finala de la 100 m liber, potrivit GSP.

Podiumul de la 100 de metri liber la Fukuoka

  • 1. Kyle Chalmers (Australia) 47.15 s
  • 2. Jack Alexy (SUA) 47.31 s
  • 3. Maxime Grousset (Franța) 47.42 s

L'Equipe nu l-a menajat deloc pe înotătorul român după prestația din finala de astăzi!

”Recordman al lumii și campion mondial en-titre, românul David Popovici nu a terminat decât pe locul 6, mult sub standardele sale”, au scris francezii, bucuroși în schimb de bronzul obținut de Maxime Grousset.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!