Minifotbal

SPECIAL | Sighișoara a organizat un turneu modern de minifotbal. Campioni europeni și vicecampioni ai Ligii Campionilor au luat parte la competiție

16 dintre cele mai bune echipe ale țării au participat la un turneu în localitatea Sighișoara.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Joi 05 Mai 2022, 11:01
Data actualizarii: Joi 05 Mai 2022, 12:17

Un turneu de minifotbal organizat la Sighișoara, sub egida Federației Române de Minifotbal, a avut loc între 29 aprilie și 1 mai. Multipli campioni europeni, vicecampioni ai Ligii Campionilor și componenți ai lotului național s-au întrecut pentru o cupă specială, ce a măsurat 1,06 metri și a cântărit 12 kilograme.

Cătălin Voican, în vârsta de 29 de ani, a construit la Sighișoara unul dintre cele mai bune terenuri sintetice din țară și a organizat o competiție la standarde de Champions League.

„În luna Aprilie 2021, am inaugurat prima bază sportivă din orașul cetate, Sighișoara, punând la dispoziția sportivilor un teren de minifotbal, un teren de tenis-fotbal și un teren de baschet.

Cu ocazia inaugurării, am organizat un Turneu de minifotbal: Cupa Energy, la care au luat parte cele mai bune 16 echipe de minifotbal din România.

Impactul acestui turneu a fost unul care m-a luat prin surprindere, fiind unul apreciat de cele mai bune echipe din România, iar acest lucru m-a făcut să revin cu Editia 2, și cu siguranță va urma Ediția 3”, a declarat Cătălin Voican, organizatorul turneului.

Cupa Energy a fost privită și de președintele FRM, Ioan Onicaș, dar și de selecționerul României, Virgil Bejenaru, care se pregătește de Campionatul European din Slovacia din această vară.

Aplicație mobilă cu scor live destinată urmăritorilor

Toate meciurile au putut fi privite live pe rețele de socializare, dar și într-o aplicație mobilă, dezvoltată special pentru astfel de turnee.

„Toata competiția a putut fi urmărită în timp real pe o aplicație mobilă, 4League. Aceasta aplicație a pus la dispoziția tuturor funcții precum scor live, rezultate, loturile complete ale participantelor, monitorizare marcatori, cartonașe galbene și roșii, la fel ca pentru cele mai mari competiții ale Europei”„ a mai adăugat Cătălin Voican.

Campioana a venit din Cluj-Napoca, HNH Klausenburg a învins-o la loviturile de departajare pe Premier Iași, după 1-1 în cele 40 de minute disputate. Vicecampioana Ligii Campionilor din 2021, AEK Oradea, a câștigat finala mică cu scorul de 7-1 împotriva bistrițenilor de la Stone Team. Totuși, câștigătoarea Supercupei României, Nova Vita, s-a încurcat în sferturile de finală, acolo unde și-a întrerupt cursa spre marele trofeu.

Naționala României de Minifotbal a câștigat 6 titluri europene (2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015), fiind cea mai titrată echipă de pe continent. „Tricolorii” vor debuta la EMF Euro 2022 pe 4 iunie împotriva Azerbaidjanului. Din grupă mai fac parte Albania și Spania, iar toate meciurile se vor disputa în Kosice.

Modifică setările cookies