Volkswagen lucreaza la viitorul Golf VIII! Nemtii pregatesc un consum SF pentru cel mai vandut hatchback din lume! Cum va arata

Volkswagen lucreaza la viitorul Golf VIII! Nemtii pregatesc un consum SF pentru cel mai vandut hatchback din lume! Cum va arata

Volkswagen lucreaza deja la noul Golf VIII, la doi ani de la lansarea generatiei a saptea, un real succes.

Volkswagen va scoate pe piata noul Golf VIII abia in 2019, insa inginerii germani lucreaza deja la masina. Nemtii vor pune accent pe economisirea de carburant si aerodinamica, anunta AutoBild din Germania.

Noua masina e obligata sa scoata emisii mai mici, de maxim 95 grame/km din cauza restrictiilor impuse de UE din 2020 pentru toate masinile noi. Asta inseamna un consum de 4.1 litri de benzina la suta de kilometri sau 3.6 litri de diesel, iar din acest motiv Volkswagen s-a apucat deja de treaba.

Nemtii au solutia in propria curte pentru provocarea scaderii considerabile a consumului. Se numeste XL1, masina cu cel mai mic consum din lume, aflata in pragul lansarii oficiale.

XL1 consuma doar 1 litru la suta de kilometri si este disponibila momentan in doar 200 de exemplare la 111.000 de euro fiecare. Volkswagen a lucrat timp de 12 ani la dezvoltarea masinii.

O mare parte din tehnologia de pe XL1 va fi imprumutata de Golf VIII pentru a obtine consumul mic impus de UE. Si la capitolul aerodinamica XL1 va servi drept model pentru viitorul Golf. Liniile masinii vor fi mult mai ascutite, dar forma de hatchback care a consacrat-o va fi pastrata. 

AutoBild a realizat si o randare digitala a viitorului model in baza informatiilor obtinute de la Volkswagen. 

 

XL1, modelul care va imprumuta mai multe elemente catre Golf VIII. 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Reacția oficială a autorităților după tragedia de la Victor Babeș. ”Toți vinovații trebuie să răspundă”
BRAT
Modifică setările cookies