"Va schimba lumea!" Masina fara volan si fara pedale a fost prezentata! Cum arata prototipul celor de la Google

"Va schimba lumea!" Masina fara volan si fara pedale a fost prezentata! Cum arata prototipul celor de la Google

Prototipul masinii care nu are nevoie de sofer a fost prezentat!

Google a anuntat luni ca a completat prototipul pentru masina self-driving ce poate fi testata. "Ne vom petrece sarbatorile in viteza pe pista noastra de teste si speram sa vedem masina pe strazile din nordul Californiei in anul urmator" au anuntat pe Google+.

Prototipul reprezinta manifestatia planurilor celor de la Google, dezvaluite prima data in mai, de a construi o masina ce nu va avea functiile obisnuite precum volanul. "Nu va avea volan, pedala de acceleratie sau frana... pentru ca nu vor fi necesare. Software-ul nostru si senzorul va face toata munca" scria Chris Urmson de la Google.

Date specifice despre acest prototip nu au fost dezvaluite. Google a spus in urma cu cateva luni ca viteza maxima pentru prototipul masinii cu baterie va fi de 40km/h si ca va fi creat pentru a fi util, nu lux.

VEZI AICI CUM ARATA PROTOTIPUL

"Am lucrat la mai multe versiuni de prototipuri, fiecare creat pentru a testa diferite sisteme. Acum am reunit toate aceste sisteme pentru acest vehicul functional - primul prototip complet pentru un condus autonom" au mai spus cei de la Google.

"Masinile care nu au nevoie de soferi vor schimba viata oamenilor precum smartphone-urile daca vor fi adoptate la o scara mare" crede Mike Hudson, cel care studiaza industria pentru eMarketer.

Citeste si:Google
VIDEO PROTVPLUS.RO

Gheorghiță: EMA ar putea autoriza vaccinarea la copii de 12-15 ani la sfârșit de mai, început de iunie
BRAT
Modifică setările cookies