Suma FABULOASA platita pentru fosta "limuzina" a lui Ceausescu! Masina fostului dictator, cumparata IERI la o licitatie

Nicolae Ceausescu Masini
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Decembrie 2014, 18:27
Data actualizarii: Miercuri 10 Decembrie 2014, 18:38

Limuzina Paykan Hillman-Hunter, daruita de Sahul Iranului lui Nicolae Ceausescu, a fost vanduta ieri, in cadrul unei licitatii organizate in capitala.

4000 de euro a fost pretul de pornire al limuzinei primite de dictatorul Ceausescu de la sahul Mohammad Reza Pahlavi, doar una dintre bijuteriile cu care fostul dictator s-a plimbat de-a lungul anilor in care a condus Romania.

Limuzina a fost primita de fostul dictator in 1974, dupa ce a fost reales drept Presedinte al R.S.R. Aceasta are certificat emis de RAPPS si o serie de dotari tehnice foarte interesante. Automobilul, cu un motor de 1,496 cmc si 54 de cai putere, are o cutie in 4 trepte si este in stare excelenta.

Interesant este ca masina, de constructie iraniana, este "opera" unui britanic. Hillman a fost constructorul initial, insa iranienii au obtinut licenta pentru a-si face propriul automobil, pe care l-au numit Khodro Paykan.

Scoasa la licitatie pentru 4 mii de euro, masina a avut parte de 45 de ridicari de pret, ajungand pana la urma la 37 de mii. Aceasta a fost achizitionata de un cuplu de iranieni, colectionari de masini vechi.

Masina este dotata cu geamuri blindate, iar in interior contine un minibar si un ecran pe care pot fi vizionate casete video.


FOTO: artmark.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!