General Motors Cruise AV Masini

Se schimba lumea! Cum arata masinile fara VOLAN si PEDALE care vor circula pe sosele de anul asta! 

Sofatul nu va mai fi niciodata la fel! 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 12:58
Data actualizarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 12:58

General Motors a cerut departamentului de transporturi din SUA permisiunea de a testa masini autonome fara asistenta din partea unui sofer de la finalul acestui an.

Americanii au construit o masina fara volan si fara pedale care sa conduca singura pasagerii pe drumurile publice.

Primele Chevrolet Cruise AV au urma sa fie testate incepand cu finalul anului 2018 si pe toata durata anului 2019, daca guvernantii americani vor accepta cererea facuta de General Motors.

Gigantul producator de masini vrea sa ia fata rivalilor de la Ford, care au in plan sa lanseze masini autonome pe piata in 2021.

Secretarul de Transporturi al SUA a vorbit intr-o conferinta de presa despre cererea General Motors si a anuntat ca aceasta va fi analizata cu mare atentie. Intr-un sondaj realizat recent, 78% din americani au declarat ca se tem sa se urce intr-o masina care se conduce singura.

"Tehnologia avanseaza atat de rapid, aceasta cererere este fireasca. Dar trebuie sa fim atenti si responsabili. Cred ca in momentul in care oamenii vor interactiona cu acest tip de tehnologie si o vor intelege isi vor invinge aceste temeri", a spus Elaine Chao.

Cei de la General Motors sustin ca tehnologia autonoma va proteja mai mult oamenii. ""Noi credem intr-un viitor cu siguranta marita pentru pasagerii masinilor. oamenii se vor adapta si isi vor invinge temerile atunci cand vor realiza ca sunt siguranta este mai mare cu ajutorul tehnologiei", a spus reprezentantul GM.

General Motors vrea sa fie prima companie care lanseaza un serviciu de robo taxi, adica taxiuri care nu mai au nevoie de sofer. De la acest punct, producatorii auto incep sa rivalizeze cu producatorii de tehnologie. Si Google lucreaza la un serviciu similar de ani de zile. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!