Scandalul Volkswagen se extinde si in Germania: 2,8 milioane de masini MASLUITE! Cum e afectata Romania de scandalul anului! 

Scandalul Volkswagen se extinde si in Germania: 2,8 milioane de masini MASLUITE! Cum e afectata Romania de scandalul anului! 

Industria auto mondiala e zguduita de scandalul in care este implicat cel mai mare producator de masini din lume. 

Grupul Volkswagen e lovit din toate partile, dupa ce s-a aflat in SUA ca masinile diesel ale grupului pacaleau testele de poluare.

Potrivit Agentiei de Mediu din SUA, 500.000 de masini Volkswagen si Audi vandute intre 2008 si 2015 au fost prevazute cu un soft care trisa la testele de poluare, insa sunt speculatii ca in realitate sunt 11 milioane de masini in intreaga lume.

Seful grupului si-a dat demisia si a recunoscut ca Volkswagen vindea masini care poluau mult mai mult decat aratau in realitate. 

Ministrul Transportului german a anuntat in aceasta dimineata ca Volkswagen a vandut si in Germania peste 2,8 milioane de masini cu motoare diesel care au trisat la testele de poluare. 

Nu sunt doar automobile, ci si vechicule comerciale. Motoarele de 1,6, 2,0 litri diesel, dar si cele mai mici, de 1,2 litri sunt afectate, a anuntat Ministrul Transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt.

"Asteptam o solutie tehnica din partea Volkswagen, care se va ocupa de implementarea ei. E clar ca toate costurile vor fi suportate de producator, nu de clienti", a spus Dobrindt.

Volskwagen a pierdut 30 de miliarde de dolari in doua zile la bursa, dar situatia actiunilor s-a stabilizat dupa demisia CEO-ului companiei.

Sefii grupului sunt blocati in sedinte de urgenta la Wolfsburg, iar in acest moment se cauta un conducator nou. Cele mai mari sanse le are seful Porsche, Matthias Muller.

Bild scrie ca in cadrul conducatorilor Volskwagen se vorbeste doar de supravietuirea companiei, care risca sa se prabuseasca in urma acestui scandal. Se pare ca exista si masini de la Seat si Skoda, companii care fac parte din grup si care folosesc motoare de la Volkswagen, afectate. 


Romania cere lamuriri Germaniei!

 


Romania va cere o clarificare din partea autoritatilor germane, dupa ce acestea au anuntat ca Volkswagen a vandut si in Europa masini diesel cu un soft care a pacalit testele de poluare. Se ridica astfel o problema majora pentru tara noastra, pentru ca, in aceste conditii, taxele de poluare platite de soferi la inmatriculare au fost mai mici decat ar fi trebuit.

Citeste mai multe pe incont.ro

Citeste si:Volkswagen
VIDEO PROTVPLUS.RO

Situația Covid se înrăutățește. La „Victor Babeș” nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă
BRAT
Modifică setările cookies