Primul oras european care INTERZICE oficial masinile in centru! Autoritatile au anuntat alternativele locuitorilor:

Autor: Sport.ro
Vineri 17 Ianuarie 2014, 14:34

	Primul oras european care INTERZICE oficial masinile in centru! Autoritatile au anuntat alternativele locuitorilor:

► Ajax - PSV, duminica 17.30, in direct la Sport.ro si Voyo.ro! "Pentru ca" iarba si fotbal: HIGH, OLANDA :)

Hamburg este primul oras din Europa care interzice accesul masinilor in centrul orasului. Alternative? Transportul public, bicicleta sau mersul pe jos. 

Autoritatile din Hamburg au anuntat azi aprobarea planului pentru interzicerea masinilor in centrul orasului pana in anul 2034! E pare dintr-un plan extrem de ambitios denumit: "Reteaua verde", in care 40% din oras va fi acoperit de parcuri, gradini, terenuri de joaca, zone recreationale si cimitire. Reprezentanta Primariei din Hamburg, Angelika Fritsch, a spus ca "in 15-20 de ani va fi posibila explorarea orasului exclusiv pe bicicleta sau pe jos". 

Hamburg are probleme cu inundatiile si cu ridicarea temperaturii din oras in ultimii 60 de ani. Asta se intampla din cauza emisiilor CO2 ridicate. 

Sunt critici la noul proiect din Hamburg, oameni care sustin ca spatiul putea fi folosit pentru construirea de case noi sau pentru centre comerciale si de birouri, insa directorul Institutului International Economic din Hamburg crede ca un oras mai verde va atrage "oameni mai educati si competenti". 

Hamburg nu e singurul oras care se ocupa de interzicerea masinilor din oras. Paris a fost primul oras care a testat centrul fara masini, insa momentan sunt studii si se cauta solutii pentru trafic. 

Mai mult, Uniunea Europeana are in plan interzicerea totala a masinilor in oras pana in 2050.

Summit NATO la Bruxelles. Poziție fermă față de China și o cooperare transatlantică mai puternică
BRAT
Modifică setările cookies