Ion Tiriac Masini

"Pentru o bucata de fier s-au platit 55 de milioane de euro!" Cum a ajuns Tiriac sa dea aproape UN MILION de euro pe un Porsche

Cel mai mare colectionar de masini din Romania, Ion Tiriac a povestit cum a ajuns sa plateasca o mica avere pentru o singura masina.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Septembrie 2015, 16:42
Data actualizarii: Duminica 20 Septembrie 2015, 16:51

Cine vrea sa intre in piata colectionarilor auto trebuie sa aiba resurse pe masura. Ion Tiriac este cel mai important colectionar roman de foarte multi ani de zile.

"In ultimii zece ani pentru o ratiune sau alta aceste obiecte au sarit de aproape zece ori. Ce puteam sa cumpar in urma cu 20 de ani cu zece, acum este la 30. Care este ratiunea, nu stiu. Pentru o bucata de fier s-au platit 55,5 mil. euro. Dar sunt multi specialiti care cumpara aceste automobile pentru investitii.", spune Ion Tiriac pentru Ziarul Financiar.

Tiriac vorbeste despre acest fenomen ca despre o "boala" de care e foarte greu sa te vindeci: "Cu siguranta voi mai cumpara. Aceasta este o boala greu de vindecat. Am fost la concursul de la Pebble Beach (concurs de eleganta auto – n. red.) cu Phantom IV. A fost ca si cum am plecat de la un turneu de juniori de aici si m-am dus la Wimbledon. Nu am intrat sa castig din primul an. Am venit de acolo cu 30 de masini. Nu stiu ce urmeaza, trebuie sa ma uit imprejur."

Omul de afaceri roman a povestit ca a platit peste 800.000 de dolari pentru un model Porsche 918 Spyder.

"Pretul de lista sec a fost de peste 700.000 de euro, dar daca vrei o anumita vopsea, inca 40.000 de euro, vrei sa-i pui doua cotiere, 10.000. Pretul este de circa 850.000-860.000 de euro, iar ultima s-a vandut luna trecuta cu 1,4 milioane de euro."

Modifică setările cookies