Mercedes-ul lui Ceausescu, expus in Muzeul automobilelor prezidentiale!

automobile Mercedes muzeu Nicolae Ceausescu prezidentiale Masini
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Februarie 2010, 14:20
Data actualizarii: Marti 16 Februarie 2010, 14:21

Una dintre limuzinele folosite de Nicolae Ceausescu este expusa in Franta, la Muzeul automobilelor prezidentiale, amenajat in Castelul Montjalin din regiunea Burgundia, alaturi de limuzinele altor sefi de stat, scrie bbc.co.uk.

In apropiere de orasul francez Vézelay, pe langa care trece autostrada A6, in fostele grajduri ale unui impunator castel din secolul al XVIII-lea, inscris, de altfel, in Inventarul Monumentelor Istorice din Franta, a fost inaugurat Muzeul automobilelor prezidentiale.

Acest muzeu contine 30 de automobile de parada apartinand unor constructori de renume, ce au fost utilizate de diversi sefi de stat francezi si straini.

Potrivit reportajului realizat de postul BBC, vizitatorii pot admira modelul Chrysler Crown Imperial folosit de presedintele american Dwight David Eisenhower, dar si modelul Cadillac Fleetwood, utilizat de presedintele american John Fitzgerald Kennedy.

Proprietarul colectiei a intrat si in posesia automobilului prezidential din fosta Uniune Sovietica care i-a transportat pe fostii presedinti sovietici Nikita Hrusciov si Leonid Brejnev.

In apropierea acestuia este expus automobilul fostului dictator din Gabon, Omar Bongo.

Acelasi colectionar a intrat si in posesia unui celebru papamobil, dar si a unei limuzine Mercedes 600 ce i-a apartinut dictatorului roman Nicolae Ceausescu. Limuzina este decapotabila, are geamuri blindate, contine in interior un minibar si un ecran pe care pot fi vizionate casete video.

Automobilul a fost fabricat in 1968 si este primul dintr-o serie de doar zece astfel de limuzine.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!