Gazele de esapament, mai periculoase pentru femeile gravide decat fumul de tigara. Cum sunt afectate:

Autor: Sport.ro
Marti 18 Februarie 2014, 11:26

	Gazele de esapament, mai periculoase pentru femeile gravide decat fumul de tigara. Cum sunt afectate:

►Drumul spre Torino incepe joi, ora 20:00, Dnepr – Tottenham in direct Sport.ro si Voyo.ro!

A aparut un nou motiv pentru promovarea masinilor ecologice. Emisiile CO2 ne afecteaza serios viitorul, sustin oamenii de stiinta!

Poluarea din oras poate fi mai daunatoare femeilor gravide decat tigarile, reiese dupa un nou studiu realizat de medici din SUA. Cercetatorii americani au descoperit ca viitoarele mame expuse la gazele de la teava de esapament si deseurile industriale risca complicatii la sarcina. 

Emisiile masinilor pot duce la hipertensiune, potrivit studiului. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Florida au ajuns la concluzia ca sunt doua tipuri de poluanti care provoaca probleme mai mari decat fumul de tigara femeilor gravide: monoxidul de carbn si dioxidul de sulfur. 

Dioxidul de sulfur este emis de fabricile industriale si de centralele energetice, in timp ce monoxidul de carbon este eliberat de masini. 

"Dezvoltarea fetusului este foarte sensibil la factorii de mediu. Din acest motiv am dorit sa facem aceasta cercetare. Hipertensiunea este asociata cu mortalitatea crescuta , cauzeaza o multe de probleme pentru mame si fetusi, inclusiv sarcina prematura", spune Dr. Xiaohui Xu de la Universitatea din Florida. 

Conforma studiului, aproximativ 10% din sarcini sunt afectate de gazele de esapament ale masinilor. 

Proteste violente în Franța față de "dictatura sanitară". Poliția a îndepărtat mulțimea cu apă. VIDEO
BRAT
Modifică setările cookies