FOTO Transfagarasan si Transalpina nu sunt singurele! Vezi cele mai TARI drumuri din Romania! Locuri de VIS pentru soferi: 

FOTO Transfagarasan si Transalpina nu sunt singurele! Vezi cele mai TARI drumuri din Romania! Locuri de VIS pentru soferi: 

► Incepe saptamana mare in fotbal. Se poate intampla ORICE! Miercuri, 20.30: Astra - Petrolul, joi, 20.30: Dinamo - Steaua, in direct la ProTV

Romanii se plang din cauza drumurilor proaste, dar sunt si sosele superbe insotite de peisaje pe masura de-a lungul si de-a latul tarii.

TRANSFAGARASAN (115 km)
Intre Curtea de Arges si Carta si are ca obiective Barajul si lacul Vidraru, lacul Balea si cascada Balea. Soseaua ajunge la 2042 de metri si a fost declarata cea mai tare din lume de mai multe publicatii internationale, dar si de emisiunea Top Gear.

TRANSALPINA (135 km)
Intre Novaci si Sebes, Transalpina are ca obiective Muntii Parang, Candrel, Capatanii, Lotrului si Sureanu. Soseaua ajunga la 2145 de metri si a fost terminata complet abia anul acesta. E "concurenta" serioasa pentru Transfagarasan, fiind cel mai inalt drum din Romania, unul care ofera o vedere superba.

DN 12C (56 km)
Trece prin Cheile Bicazului si pe langa Lacul Rosu, drumul leaga Ardealul de Moldova setrecurandu-se la propriu printre munti.


VALEA OLTULUI (86 km)

Intre Ramnicu Valcea si Vesterm, Valea Oltului ofera o priveliste splendida si are ca obiective manasturile Cozia si Turnu si Defileul Oltului.

DROBETA TURNU SEVERIN - MOLDOVA VECHE (132 km)
Defileul Dunarii, Cazanele Mari si Mici, barajul Portile de Fier - toate sunt pe acest drum superb.


DN17 (124 km)
Intre Bistrita si Campulung Moldovenesc, atinge 1277 de metri si trece prin pasul Tihuta, Vatra Dornei si pasul Mestecanis. Traseul e plin de serpentine, dar asfaltat perfect, numai bun pentru condus.

CULOARUL RUCAR-BRAN (58 km)
Taie Carpatii la 1254 de metri altitudine si trece pe langa Pestera Dambovicioarei si castelul Bran.

VALEA CERNEI (105 km)
Intre Baile Herculane si Targu Jiu, drumul trece pe langa Defileul Cernei, pestera Closani si manastirea Tismana.


Stiti si alte drumuri bune din Romania? Lasati un comentariu mai jos! Haideti sa facem cea mai buna harta din tara impreuna!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies