Uniunea Europeana Asigurari auto cutii negre Masini

Cutiile negre, obligatorii pe toate masinile noi! Cum vor fi afectati toti soferii europeni!

Uniunea Europeana vrea sa stie tot ce faci la volan!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 16:31
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 16:47

UE i-a anuntat pe producatorii auto ca sunt obligati sa introduca "cutii negre" la toate masinile noi incepand cu luna octombrie a anului urmator. Aceasta va inregistra viteza si toate obiceiurile soferilor la volan.

Vestea nu a fost primita bine in intreaga Uniune, iar soferii au optiunea de a dezactiva sistemul de "spionaj", insa acest lucru ar atrage sume imense pentru asigurarile auto.

Dispozitivul, asemanator cutiilor negre de la avioane, va fi montat standard pe toate masinile noi din UE din luna octombrie a anului urmator.

Noua tehnologie ii va ajuta pe asiguratori sa stie mai bine cum se comporta soferii la volan, cat de rapid merg, cat de tare franeaza si cate drumuri fac in fiecare an.

Uniunea e cat se poate de serioasa cu acest proiect si nici masinile second-hand nu vor avea scapare. Pana in 2020, 50% din masinile de pe drumurile europene vor avea cutii negre. 

Expertii in asigurari cred ca introducerea cutiilor negre vor ajuta pe soferii buni sa obtina preturi mai bune la asigurari, in timp ce soferii slabi vor fi mai afectati. Ei si cei care se tem de violarea intimitatii au optiunea dezactivarii sistemului, insa vor plati automat sume uriase pentru asigurare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies