„Un dictator, un oligarh!”/ „Și-ar vinde și soția pentru bani!” Spaniolii îl fac praf pe controversatul De Laurentiis

Aurelio de Laurentiis Champions League Napoli Real Madrid Liga Campionilor
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Marti 03 Octombrie 2023, 12:04
Data actualizarii: Marti 03 Octombrie 2023, 12:03

Real Madrid joacă marți seară la Napoli, în a doua etapă din grupa C a UEFA Champions League.

Ambele echipe au deja câte trei puncte, după ce în prima rundă au trecut de Union Berlin (1-0), respectiv Braga (2-1). Înaintea partidei din sudul Italiei, presa din Spania i-a dedicat un articol amplu lui Aurelio De Laurentiis (74 de ani), patronul napoletanilor.

Aurelio De Laurentiis, „dictatorul despre care niciun spaniol nu vorbește de bine”

Controversatul De Laurentiis este numit „dictator” de publicația Relevo, care adaugă că „niciun spaniol nu vorbește de bine despre oligarhul din Napoli”. Sursa citată scrie că, printre altele, patronul napoletan este în favoarea Superligii Europene și dorește dispariția UEFA.

„E foarte greu, practic imposibil, să găsești un fotbalist care a terminat în relații bune cu președintele De Laurentiis înainte să plece din Napoli. Mulți jucători spanioli au avut probleme cu el”, remarcă Relevo.

„Am terminat-o rău cu el. Se comporta ca un dictator. Efectiv nu am nimic bun de zis despre el, așa că mai bine nu-i menționez numele”, a spus Pepe Reina, fostul portar care a jucat pentru Napoli între 2015 și 2018. 

„Se implica la echipă și adesea cobora la vestiare!”

Fernando Llorente, care a jucat în sudul Italiei între 2019 și 2021, a trăit la Napoli „cele mai rele momente din viața sa”. „Se implica la echipă și adesea cobora la vestiare, deși vine din lumea filmului. Acolo, la Napoli, am trăit clipe grele pentru că noi, jucătorii, am luat atitudine împotriva lui.

Ancelotti ne-a ținut partea și de asta l-au dat afară mai târziu. De Laurentiis ne-a dat tuturor câte o amendă pentru că i-am ținut piept”, a povestit Llorente.

Fostul atacant iberic a scăpat de amendă doar pentru că a acceptat să plece de la club. Fusese oricum scos din lot, la fel ca toți jucătorii despre care patronul lui Napoli hotărâse că „fac probleme”.

  • În noiembrie 2019, jucătorii lui Napoli au abandonat un cantonament de o săptămână, impus de Aurelio De Laurentiis după un egal cu Salzburg, în UCL. Ancelotti, pe atunci antrenor la Napoli, a declarat că îi susține pe elevii săi și că este împotriva acelei măsuri.

Maradona, despre De Laurentiis: „Și-ar vinde soția pentru bani!”

„Un sportiv nu trebuie să iasă în oraș, să bea, să meargă în cluburi”, spunea conducătorul lui Napoli, cu referire la Ezequiel Lavezzi, fost jucător al clubului. După ce argentinianul a fost victima unui jaf, De Laurentiis a declarat: „La ce criză e acum, n-ar trebui să mergi cu un Rolex la mână”.

Alt jucător intrat în gura napoletanului a fost Gonzalo Higuaín, despre care De Laurentiis a zis că e „gras” și l-a numit „trădător”. În stilul Gigi Becali, președintele italienilor a zis despre Raúl Albiol că „dacă pleacă, ne face un bine”.

Relevo publică și o declarație a lui Diego Armando Maradona, un idol la Napoli. Când se vorbea despre venirea lui Maradona înapoi în sudul Italiei, ca ambasador al clubului, fostul mare fotbalist argentinian a spus despre Aurelio De Laurentiis că „e genul de bărbat care își vinde soția pentru bani”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!