Ovidiu Hategan, anchetat de UEFA! Platini, scos din minti de ce s-a intamplat la partida arbitrata de roman in Champions League!

Autor: Sport.ro
Vineri 25 Octombrie 2013, 16:58

►Bate Cupa in direct la PRO TV: STEAUA - POLI, miercuri 20:00 si RAPID - PETROLUL, joi 20:30! Vezi AICI programul!

Presedintele UEFA, Michel Platini, a solicitat o ancheta interna pentru a afla de ce protocolul ce ii permite arbitrului sa suspende sau sa opreasca un meci in cazul incidentelor rasiste nu a fost pus in aplicare la partida TSKA Moscova - Manchester City, arbitrata de Ovidiu Hategan.

Potrivit uefa.com, Platini a cerut ca ancheta interna sa fie facuta de administratia UEFA.

In situatiile unor incidente rasiste, exista un protocol in trei pasi, acestia fiind urmatorii:

1. Daca arbitrul observa o manifestare rasista sau este atentionat in legatura cu o astfel de situatie de catre arbitrul de rezerva, el va intrerupe in prima instanta meciul si va solicita sa se faca un anunt prin care sa i se ceara publicului sa inceteze imediat;

2. Daca nu inceteaza comportamentul rasist dupa ce se reia jocul, arbitrul va suspenda meciul pentru o perioada de timp rezonabila si va cere echipelor sa plece la vestiare. Se va face un nou anunt catre public;

3. Daca nu va inceta comportamentul rasist, arbitrul va opri definitiv jocul, ca ultima solutie. Delegatul UEFA il va ajuta pe arbitru, prin al patrulea oficial, sa stabileasca daca a incetat comportamentul rasist si o decizie de oprire definitiva a jocului se va lua doar dupa ce s-au pus in aplicare toate masurile posibile si a fost evaluat impactul renuntarii la meci asupra sigurantei jucatorului si publicului.

UEFA va da publicitatii concluziile anchetei interne dupa ce se va incheia procedura disciplinara in cazul clubului TSKA Moscova.

Forul european a anuntat, joi, ca a deschis o procedura disciplinara cu privire la comportamentul rasist al suporterilor echipei TSKA Moscova la meciul cu Manchester City, din Liga Campionilor, cazul urmand sa fie analizat la 30 octombrie.

YAYA TOURE SPUNE CA JUCATORII DE CULOARE AR PUTEA BOICOTA MONDIALUL DIN RUSIA (2016)

Yaya Toure, care a fost victima scandarilor rasiste ale suporterilor echipei TSKA Moscova, a declarat ca jucatorii de culoare ar putea boicota Cupa Mondiala din 2018, daca autoritatile din Rusia nu iau masuri impotriva discriminarilor, informeaza BBC.

"Daca nu suntem increzatori ca nu vor exista astfel de actiuni, nu vom merge la Cupa Mondiala", a declarat Toure.

Piara Powar, directorul executiv al organizatiei antidiscriminare "Fotbal impotriva rasismului" (FARE), considera indreptatit un posibil boicot al jucatorilor.

"Yaya Toure este indreptatit sa ridice amenintarea ca jucatorii africani sau de origine africana sa nu mearga la Cupa Mondiala din 2018. Fara ei nu va fi o Cupa Mondiala in Rusia. Eu nu i-as condamna, in zilele noastre jucatorii sunt cea mai puternica forta si daca nu vor merge acolo, nu va fi o Cupa Mondiala sau va fi una fara sens", a spus Piara Powar.

Sursa: Mediafax

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Pandemia pierde din ritm în țara noastră. Iohannis: S-ar putea să avem un Crăciun fără restricţii suplimentare
BRAT

Modifică setările cookies