Liga Campionilor

UEFA schimba regulile in Champions League! DECIZIA care va afecta toate echipele din Liga:

UEFA se gandeste tot mai serios sa modifice regula golului marcat in deplasare la meciurile din Champions League.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Septembrie 2014, 17:02
Data actualizarii: Vineri 05 Septembrie 2014, 17:22

Regula actuala presupune ca daca, spre exemplu, o echipa pierde acasa cu 0-1, insa bate in deplasare cu 2-1, chiar daca rezulta un scor general egal (2-2), echipa care a marcat doua goluri in deplasare se va califica.

SCHIMBAREA

"Discutia a fost daca aceasta regula mai conteaza in zilele noastre. Unii considera ca nu mai are acelasi impact ca in deceniile trecute. Daca ne uitam in urma cu 30 de ani, spre exemplu, contraatacurile se desfasurau în maximum doi jucatori, acum se poarta in cinci sau sase fotbalisti", a declarat Sit Alex Ferguson, conform The Guardian.

In sezonul '65-'66 s-a introdus aceasta regula, iar in 2014, la Nyon, intalnirea antrenorilor a stabilit ca trebuie sa fie scoasa acesta reglementare.

Daca se va lua o masura, golul marcat in deplasare ar urma sa dispara doar din preliminariile Ligii, nu si din fazele eliminatorii de dupa grupele competitiei.

In plus, o alta decizie care are sanse mari sa fie luata in curand este cea pentru capii de serie. O echipa ajunge in prima urma, adica in cea a capilor de serie, doar dupa criteriul coeficientului pe care l-a obtinut in competitiile europene.

Astfel ca daca o campioana din Franta, sa zicem, nu are coeficient bun, ea poate ajunge in urna a doua, iar UEFA vrea ca echipele care iau titlul in statele europene sa devina automat capi de serie, indiferent de coeficient.

Modifică setările cookies