Singura noastra legatura cu Champions League. Asta e seara in care Manchester City le egaleaza pe Dinamo si Steaua :)

Manchester City Dinamo Steaua Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2016, 09:09
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2016, 09:23

Manchester City - Real Madrid si Atletico - Bayern sunt LIVE la ProTV, marti si miercuri, de la 21:45.

In urma cu mai bine de 30 de ani, Romania trimitea pentru prima data in istorie o echipa in semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Se intampla in 1984, cand Dinamo juca in fata uriasului Liverpool o semifinala la capatul careia englezii reuseau sa se califice. Dupa o calificare in fata lui Hamburg si cu Roma si Dundee ramase in competitie, Dinamo spera in acel an sa joace finala si chiar sa castige trofeul. Liverpool a fost insa un adversar prea greu.

30 de ani au trecut de la prima semifinala jucata de Steaua in Cupa Campionilor. Era dubla legendara cu Anderlecht, unde victoria cu 3-0 din returul de pe Ghencea consemna cea mai spectaculoasa partida cu miza din istoria confruntarilor romanesti in Europa. Steaua se califica in finala CCE, pe care avea sa o castige la penaltyuri in fata Barcelonei. Dar stelistii nu aveau sa se opreasca acolo. Au mai jucat de doua ori in semifinalele Cupei Campionilor, in 1988, cu Benfica, si in 1989, cand stelistii aveau sa ajunga in finala cu AC Milan. Benfica a fost un "blestem" nu numai pentru Steaua, ci si pentru Craiova, in 1983, eliminata de portughezi in semifinalele Cupei UEFA.

Astazi, la 30 de ani de la acel moment, dupa transferuri si salarii de peste un miliard de euro, Manchester City reuseste sa prinda semifinalele UEFA Champions League, un vis al seicilor inca din prima zi in care au inceput sa investeasca pe Etihad. City joaca in aceasta seara, pe teren propriu, cu Real Madrid, in direct la ProTV, de la 21:45.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!