Neymar a primit raspunsul! Explicatia oficiala dupa decizia VAR care a trimis-o pe Manchester United in sferturile UEFA Champions League

Neymar a primit raspunsul! Explicatia oficiala dupa decizia VAR care a trimis-o pe Manchester United in sferturile UEFA Champions League

Brazilianul Neymar a atacat dur decizia pe internet si a vrut sa intre in cabina arbitrilor pentru a le reprosa penalty-ul acordat pentru Man United.

UEFA a emis un comunicat oficial prin care a explicat deciziile controversate de miercuri seara din UEFA Champions League. Manchester United a primit penalty in prelungirile partidei cu Paris Saint-Germain, reusita lui Rashford de la 11 metri trimitand-o pe United in sferturile competitiei.

"Asistentii video, dupa ce au verificat diferite unghiuri disponibile, au recomandat arbitrului de la centru sa vada pe ecran incidentul. Avand in vedere ca arbitrul nu a vazut incidentul in timpul meciului (incident considerat unul serios ce intra sub incidenta VAR), a fost evaluata faza pe teren. Arbitrul a concluzionat ca distanta parcursa de minge inainte sa atinga mana jucatorului de la PSG nu a fost una scurta si impactul nu putea fi considerat neasteptat.

Mana fundasului nu era apropiata de corp astfel ca acesta si-a marit suprafata corpului ceea ce a rezultat ca mingea sa fie deviata in timp ce se indrepta spre poarta. Astfel, arbitrul a decis sa acorde penalty. Toate aceste decizii au fost luate respectand protocolul VAR" explica UEFA.

In ceea ce priveste penalty-ul neacordat celor de la AS Roma, UEFA a explicat ca arbitrul s-a aflat aproape de faza, insa le-a oferit sansa asistentilor video sa evalueze alte unghiuri. Acestia nu au considerat ca era necesar ca arbitrul sa revada faza. In ceea ce priveste al 3-lea gol al lui Ajax cu Real Madrid, imaginile televiziunii nu au putut determina cu exactitate ca mingea a depasit suprafata terenului. Astfel, a fost luata in considerare decizia tusierului care s-a aflat bine pozitionat la acea faza.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cine va sta în carantină la intrarea în România
BRAT

Modifică setările cookies