Nasser Al-Khelaifi, mesaj dur pentru Real Madrid chiar înaintea meciului direct. Ce spune despre situația lui Mbappe

Nasser Al-Khelaifi Champions League kylian mbappe PSG Real Madrid Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 22:19
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 22:20

Președintele lui Paris Saint-Germain a vorbit înaintea meciului tur cu Real Madrid, din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Al-Khelaifi a recunoscut că nu se află deloc în relații bune cu Real Madrid, după episodul Superligii Europei, competiția care își propunea să rivalizeze cu Liga Campionilor și la care să aibă acces doar granzii continentului. 

Nasser Al-Khelaifi: "Nu avem aproape nicio relație cu Real Madrid"

Real Madrid a fost una dintre marile susținătoare ale acestui proiect, care între timp s-a blocat, în timp ce Paris Saint-Germain a fost unul dintre puținele cluburi mari ale Europei care nu a dorit să își asocieze imaginea cu Superliga Europei.

"Nu mă voi ascunde, toată lumea știe deja, așa că nu e un secret. Nu avem aproape nicio relație cu Real Madrid. Nu voi mai reveni la ce s-a întâmplat, dar avem opinii diferite, o mentalitate diferită și obiective diferite. Eu cred că fotbalul este pentru toată lumea, pentru cluburile mici, mijlocii și mari. În asta cred eu, însă ei nu judecă la fel", a spus Nasser Al-Khelaifi, înaintea meciului PSG - Real Madrid, la Canal+.

Tot în contextul disputei cu Real Madrid, Nasser Al-Khelaifi a vorbit și despre situația lui Kylian Mbappe, fotbalist care își încheie contractul cu PSG la finalul sezonului și despre care s-a scris că ar avea deja o înțelegere cu formația din capitala Spaniei.

"Kylian este un mare campion, cu o minte de oțel, un profesionist exemplar și vă pot confirma că se se gândește doar să câștige aceste meciuri. Este mândru să joace pentru PSG, pentru acest oraș", a mai spus Al-Khelaifi.

Al-Khelaifi, gata să „îngroape” Super Liga! 

Florentino Perez și Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, au fost inițiatorii proiectului menit să destabilizeze puterea celor de la UEFA. Oficialul „Bătrânei Doamne” era extrem de apropiat de Aleksader Ceferin, președintele UEFA, astfel că ocupa poziția de președinte al Asociației Cluburilor Europene, însă în urma „trădării”, postul i-a fost oferit președintelui de la Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, care a acceptat pe loc postul care îi garanta o putere mai mare în fotbalul mondial. 

Astfel, oficialul grupării din capitala Franței se luptă pentru a pune la zid complet proiectul Super Ligii, la care Florentino Perez nu renunță, iar acum anunță un proiect miliardar pentru Champions League. Al-Khelaifi a dezvăluit că există un acord de marketing și televiziune, în valoare de 15 miliarde de euro, care pretinde să ajute la potențarea Champions League, în perioada 2024-2027. 

„E vorba despre un nou răsărit. O schimbare tectonică în puterea cluburilor”, a declarat președintele lui PSG citat de Mundo Deportivo. 

Recent, UEFA s-a asociat cu „Marketing și Relevent Sports Group”, care se ocupă de drepturile globale, dar și de ceea ce înseamnă Champions în Statele Unite. Conform noului acord, după cum informează ziarul The Times, cluburile care participă în competiție își măresc veniturile cu un procent de până la 40%. 

Liderii Asociației Cluburilor Europene și cei de la UEFA au încredere în faptul că acest scenariu poate să aplaneze, într-un mod sau altul, cluburile rebele, în încercarea de a se separa de competițiile de top ale Europei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!