Nasser Al-Khelaifi Super Liga Europei UEFA uefa champions league Fotbal extern

Al-Khelaifi, gata să „îngroape” Super Liga! Proiect miliardar pentru Champions League

Președintele lui Paris Saint-Germain a fost numit și în funcția de președinte al Asociaţiei Cluburilor Europene.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 11 Februarie 2022, 09:09
Data actualizarii: Vineri 11 Februarie 2022, 09:10

Totul s-a întâmplat în momentul în care anul trecut, 12 cluburi au anunțat înființarea Super Ligii Europei, fiind și cluburi fondatoare, din campionatele importante europene. Ligue 1 și Bundesliga sunt singurele care nu s-au implicat, iar la doar 48 de ore, majoritatea cluburilor au abandonat proiectul, în care rămân active și în prezent, Real Madrid, Barcelona și Juventus. 

Florentino Perez și Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, au fost inițiatorii proiectului menit să destabilizeze puterea celor de la UEFA. Oficialul „Bătrânei Doamne” era extrem de apropiat de Aleksader Ceferin, președintele UEFA, astfel că ocupa poziția de președinte al Asociației Cluburilor Europene, însă în urma „trădării”, postul i-a fost oferit președintelui de la Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, care a acceptat pe loc postul care îi garanta o putere mai mare în fotbalul mondial. 

Al-Khelaifi, gata să „îngroape” Super Liga! 

Astfel, oficialul grupării din capitala Franței se luptă pentru a pune la zid complet proiectul Super Ligii, la care Florentino Perez nu renunță, iar acum anunță un proiect miliardar pentru Champions League. Al-Khelaifi a dezvăluit că există un acord de marketing și televiziune, în valoare de 15 miliarde de euro, care pretinde să ajute la potențarea Champions League, în perioada 2024-2027. 

„E vorba despre un nou răsărit. O schimbare tectonică în puterea cluburilor”, a declarat președintele lui PSG citat de Mundo Deportivo

Recent, UEFA s-a asociat cu „Marketing și Relevent Sports Group”, care se ocupă de drepturile globale, dar și de ceea ce înseamnă Champions în Statele Unite. Conform noului acord, după cum informează ziarul The Times, cluburile care participă în competiție își măresc veniturile cu un procent de până la 40%. 

Liderii Asociației Cluburilor Europene și cei de la UEFA au încredere în faptul că acest scenariu poate să aplaneze, într-un mod sau altul, cluburile rebele, în încercarea de a se separa de competițiile de top ale Europei.

Modifică setările cookies