Explicații după haosul de la finala Champions League. Câte bilete contrafăcute au fost scanate la intrarea în stadion

Champions League Liga Campionilor Liverpool paris Real Madrid Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Mai 2022, 21:27
Data actualizarii: Marti 31 Mai 2022, 21:30

Finala Ligii Campionilor dintre Liverpool și Real Madrid, scor 0-1, a fost marcată de incidentele din afara stadionului.

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi UEFA au estimat la 2.800 numărul ''biletelor contrafăcute scanate'' sâmbătă pe Stade de France la finala Ligii Campionilor, a declarat marţi pentru AFP o sursă apropiată de acest dosar, confirmând o informaţie publicată de RMC Sports.

Explicații după haosul de la finala Champions League

FFF şi UEFA au venit cu această estimare la reuniunea de luni de la Ministerul Sportului din Franţa, menită să tragă învăţăminte de pe urma situaţiei de la finala Ligii Campionilor. Dar printre aceste 2.800 de bilete contrafăcute pot exista bilete reale care au fost activate incorect, potrivit avocatului Pierre Barthelemy, intervievat de AFP.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin a vorbit luni despre frauda de bilete "masivă, industrială şi organizată" care ar fi cauza haosului, menţionând între 30.000 şi 40.000 de suporteri englezi pe Stade de France "fie fără bilete, fie cu bilete contrafăcute". Însă ministrul s-a mulţumit să dea un procent de "70%" de bilete contrafăcute, imprimate pe hârtie, în rândul fanilor englezi, fără să indice o cifră.

Cele 2.800 de "bilete false scanate" sunt o cifră "de luat cu prudenţă", potrivit lui Pierre Barthelemy, avocat al unor grupuri de suporteri francezi şi prezent la meciul de sâmbătă seara.

"Au trebuit activate biletele electronice şi au fost avarii, erori de calculator la nivelul porţilor care au făcut ca unele bilete adevărate să fie scanate ca false", a explicat el.

"Dovadă în acest sens e mărturia lui Robertson, jucătorul lui Liverpool, care a oferit bilete oficiale unor rudelor. Odată ajuns la turnichete, li s-a spus că aceste bilete sunt false'', a afirmat Barthelemy.

UEFA a lansat o anchetă independentă 

O anchetă a fost încredinţată poliţiei judiciare din Paris cu privire la presupusa fraudă a biletelor, iar UEFA a lansat o anchetă independentă pentru a face lumină asupra incidentelor de sâmbătă.

"Investigaţiile (...) vor stabili exactitatea faptelor, volumele, traficul sau lipsa traficului, originea acestui trafic şi ce s-a întâmplat exact", a declarat ministrul Sportului, Amelie Oudea-Castera, în marginea unei vizite la comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris. "Noi toţi avem nevoie să înţelegem", a adăugat ea.

După cum s-a anunţat, preşedintele clubului Liverpool, Tom Werner, a declarat că aşteaptă scuze din partea ministrului francez al Sporturilor după ce Amelie Oudea-Castera a afirmat că suporterii englezi cu bilete false şi felul în care a gestionat gruparea din Albion deplasarea suporterilor săi la finala Ligii Campionilor sunt cauzele incidentelor petrecute la Stade de France. 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!