Liga Campionilor

Cristiano Ronaldo și-a plătit transferul la Manchester United! Mr. Champions League „a lovit” din nou 

Superstarul portughez încă mai este decisiv, la aproape 37 de ani. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 15:03
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 15:12

După o aventură de trei sezoane la Juventus, în care a câștigat două titluri în Seria A, o Cupă a Italiei și două Supercupe, Cristiano Ronaldo (36 ani) a decis să se întoarcă la Manchester United, după o pauză de 12 ani. 

Transferul superstarului a costat-o pe gruparea de pe Old Trafford doar 15 milioane de euro, plus anumite bonusuri de performanță. Însă, prin golurile sale decisive din Champions League, Ronaldo și-a achitat suma de transfer. 

În afară de primul meci cu Young Boys, 1-2, unde a izbutit să marcheze, chiar dacă „diavolii roșii” au pierdut, lusitanul a salvat-o pe Manchester United în fiecare partidă din acest sezon european. 

Cu Villarreal, 2-1, Cristiano Ronaldo a izbutit să marcheze, în minutul 90+5 golul victoriei pentru clubul britanic și a virat în conturile lui Manchester United 2.8 milioane de euro, premiul alocat de UEFA pentru un succes în grupele Champions League. 

Ronaldo a repetat isprava și în meciul următor cu Atalanta, 3-2, când a adus cele trei puncte cu un gol înscris în minutul 81, ca peste două săptămâni, superstarul să marcheze o dublă, tot contra italienilor, care îi aducea o remiză nesperată lui United, 2-2, și 930.000 de euro în cont.

La returul cu Villarreal, Ronaldo a bifat golul cu numărul 6 în primele 5 meciuri din grupele Champions League, totodată devenind singurul jucător din istorie care înscrie de 5 ori consecutiv în cea mai importantă competiție europeană pentru un club britanic. 

Astfel, cu reușitele sale, deținătorul a cinci Baloane de Aur le-a adus „diavolilor roșii” 9.330.000 de euro, la care se mai adaugă și bonusul de 9.600.000 de euro pe care United l-a obținut pentru că s-a calificat în optimile Champions League. Ca în total, Ronaldo să producă 18.930.000 de euro, cu 3.930.000 de euro mai mult decât Manchester United a achitat pentru el în vară. 

Modifică setările cookies