Atletico Madrid Dean Saunders Diego Simeone Liga Campionilor Manchester City Liga Campionilor

Cea mai dură reacție după prestația lui Atletico din Champions League: "E un fotbal parazitar, groaznic de urmărit!"

Atletico Madrid a pierdut contra lui Manchester City, scor 0-1, în meciul tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 19:30
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 19:31

Formația lui Diego Simeone nu a reușit să expedieze nici măcar un șut spre poartă și a fost criticată vehement de mai mulți fani ai fotbalului sau analiști TV pentru stilul extrem de defensiv, care a interzis spectacolul într-un meci din sferturile Champions League.

Cea mai dură reacție după prestația lui Atletico din Champions League

Cea mai dură reacție i-a aparținut lui Dean Saunders (57 de ani), fost atacant în Premier League, inclusiv la Liverpool, care a numit fotbalul practicat de Atletico drept unul "parazitar", având în vedere că trupa lui Simeone "trăiește de pe urma greșelilor" adversarilor.

"Dacă vrei să distrugi un meci de fotbal, joacă precum Atletico Madrid. În realitate, ei asta vor, să distrugă meciul. Stau și așteaptă. Se numește fotbal parazitar: trăiesc de pe urma greșelilor tale.

Închid toate zonele din teren și încearcă să intercepteze o pasă. Dacă doar stai retras contra lui Manchester City și o inviți să te înconjoare, până la urmă vei încasa un gol. E groaznic de urmărit, groaznic de jucat, nimeni nu se bucură de un astfel de stil. Dacă ne vom uita la Manchester City - Liverpool, chiar va fi interesant.

Chiar și eu am jucat în acest fel pentru a obține un rezultat, nu mă iau de Simeone, dar modul în care organizează jocul distruge meciul. Prin închiderea spațiilor și fără o ambiție de a marca te face să adormi când te uiți la meci", a spus Dean Saunders, potrivit Marca.

Dean Saunders este un fost fotbalist galez care a evoluat pe postul de atacant la formații precum Aston Villa, Liverpool, Bradford, Nottingham, Galatasaray sau Derby County. 

Atletico Madrid, în meciul cu Manchestere City:

  • Posesie - 33%
  • Ocazii - 0
  • Șuturi pe poartă - 0
  • Șuturi spre poartă - 0
  • Șuturi blocate - 0 
  • Atacuri - 15
  • Cornere - 0
Modifică setările cookies