Arbitrul român pus la zid după ultimul meci, premiat de UEFA cu o primă delegare în Champions League

radu petrescu Barcelona UEFA uefa champions league Viktoria Plzen Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:27
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:26

Arbitrul Radu Petrescu va debuta în Liga Campionilor şi va conduce la centru meciul de marţi, dintre Viktoria Plzen şi FC Barcelona.

El va fi ajutat de către arbitrii-asistenţi Radu Ghinguleac şi Mircea Mihail Grigoriu, cel de-al patrulea oficial fiind Marcel Bârsan.

Radu Petrescu, delegat la meciul Viktoria Plzen - FC Barcelona

În camera VAR se vor afla Marco Di Bello (Italia), iar ca asistent video va fi Ovidiu Haţegan. Observator pentru arbitri va fi italianul Matteo Simone Trefoloni, iar delegat de joc din partea UEFA a fost desemnat Bert Andersson (Suedia).

Partida va avea loc marţi, 1 noiembrie, de la ora 22:00, la Plzeň, pe Stadion Města Plzně, în cadrul grupei C a competiţiei.

Radu Petrescu a fost criticat după ultimul meci arbitrat în Superliga, U Cluj - CFR Cluj 1-2. Centralul nu l-a eliminat pe Emmanuel Yeboah, în ciuda faptului că jucătorul campioanei a avut o intrare agresivă asupra lui Lorand Fulop, lovindu-l pe adversar cu talpa pe tibie.

"Da, probabil a fost penalty la cele două faze, dar a fost și o fază în minutul 70, în care îmi rupe piciorul. Există VAR! Nu există VAR? OK, nu a văzut din prima, dar după ce a dat galben, de ce nu s-a consultat cu VAR-ul și să revină să dea „roșu”, că așa ni s-a explicat.

I-am spus și arbitrului că mi-a dat sângele, dar ce să-i explic dacă el mă ia cu „mă”. Îmi spune „Ce vrei, mă!?”, dar unde suntem aici? Pe stradă?", spunea Lorand Fulop, despre faza în care Radu Petrescu i-a arătat doar cartonaș galben lui Yeboah.

Andrei Chivulete arbitrează în Youth League, la FC Porto - Atletio Madrid

Şi în UEFA Youth League a fost delegată o brigadă de arbitri din ţara noastră, Andrei Florin Chivulete fiind desemnat la centru la jocul dintre FC Porto (Portugalia) şi Club Atlético de Madrid (Spania). El va fi ajutat la cele două linii de către Marius Florin Badea şi Mihăiţă Necula, cel de-al patrulea oficial fiind portughezul João Pedro da Costa Teixeira Afonso. Ei vor observaţi de către Michael Thomas Ross (Irlanda de Nord), delegat UEFA fiind Patrick Wattebled (Franţa).

Acest meci este programat tot marţi, 1 noiembrie, de la ora 15:00, pe Estádio Dr. Jorge Sampaio din Vila Nova de Gaia, transmite News.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!