„Opriți brutele lui Oprița!” Mihai Mironică, după scandalul imens de la finalul meciului Dinamo - CSA Steaua: „Întruchiparea întunericului fotbalului nostru!” 

Mihai Mironica csa steaua dinamo - csa steaua Liga 2
Mihai Mironica
Data publicarii: Sambata 10 Septembrie 2022, 15:09
Data actualizarii: Sambata 10 Septembrie 2022, 15:09

Suntem tot mai departe de lumea civilizată a fotbalului. 

Distanța abisală a fost accentuată de declarația antrenorului echipei CSA Steaua, Daniel Oprița. La finalul partidei cu cele mai mari violențe din istoria de 11 ani a Arenei Naționale, Oprița ne-a anunțat, tot un zâmbet, că suporterii echipei sale i-au cerut promovarea pentru a avea cu cine să se bată. O afirmație mai iresponsabilă în fotbal cu greu poți găsi. Oprița vorbește zâmbind despre scene de o cruzime extremă care pot duce la vieți mutilate sau crime. Imaginează-ți o astfel de declarație dată de un antrenor al unei mari echipe a Europei așa cum este și Steaua de la care se revendică această formație nou înființată. Ar fi fost o pată de neșters pe imaginea acelui antrenor însoțită de sancțiuni din partea federației și din partea propriului club care ar fi mers până la demitere.

Nu poți avea însă astfel de pretenții din partea unei federații atât de tolerante cu violența, în contrast evident cu intransigența arătată de UEFA pe acest front al luptei contra bandelor care sabotează fotbalul. Și nu poți avea așteptări de acest fel din partea clubului în jurul căruia s-a creat polul violenței în fotbalul românesc. Deși reprezintă armata română, CSA însuși trăiește sub teroarea hoardei numită Peluza Sud, o grupare de bătăuși de periferie care amenință cu moartea conducători ai clubului fără să aibă nici cea mai mică problemă. Această grupare a alungat naționala României de pe un stadion făcut de contribuabilii români cu peste 100 de milioane de euro, atacă cu sălbăticie forțele de ordine, a instituit filtre prin care interzice accesul în stadion unor persoane fără să aibă nici cea mai mică problemă. Această bandă a tricourilor negre, întruchiparea întunericului în fotbalul nostru, aduce aminte de România anilor ‘30-‘40 în care legionarii au atacat armata română, se dedau la tot felul de violențe și amenințări publice fără ca poliția să îndrăznească să facă ceva. Deseori, poliția româna s-a dovedit a fi protectoarea clanurilor de interlopi și așa se întâmplă și în cazul acestui clan al violentei din fotbal.

Statul român a externalizat apărarea țării către americani. La noi, armata română se joacă de-a fotbalul într-un scenariu absurd, revoltător în care milioane de euro din bugetul apărării sunt tocate pe o echipă de doi lei, zdrobită de Csikszereda cu 4-0 în Ghencea și care nu are dreptul legal de a participa în fotbalul profesionist. Statul român ar putea externaliza și securitatea internă către englezi, care au demonstrat la perfecție cum rezolvi problema cu astfel de focare de infecție a fotbalului. Până atunci, îl privim siderați pe Daniel Oprița cum râde în timp ce ne spune că echipa sa trebuie să le aducă noi prilejuri de bătaie brutelor din jurul său.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!