Speranțe pentru CSA Steaua din Comitetul Executiv al FRF: "Nu e exclus să ne trezim că va avea drept de promovare"

csa steaua Emilian Hulubei FRF liga 2 Steaua Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 16:16
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 16:16

CSA Steaua se află pe loc de baraj în play-off-ul din Liga 2, ocupând locul 4 cu trei etape înainte de final, însă FRF a anunțat că echipa antrenată de Daniel Oprița nu are drept de promovare.

Chiar dacă și-ar câștiga pe teren dreptul de a disputa barajul de promovare, CSA Steaua nu va avea această posibilitate din cauza formei de organizare a clubului, conform unui anunț făcut de FRF. Totuși, reprezentații clubului, dar și Eduard Novak, ministrul Sportului, au declarat recent că există posibilitatea ca Legea Sportului să fie schimbată, iar formația din Ghencea să poată promova în Liga 1.

Emilian Hulubei: "Nu exclud ca Steaua să aibă drept de promovare"

Emilian Hulubei, președintele AFAN și membru în Comitetul Executiv al FRF, spune că nu exclude posibilitatea ca Steaua să promoveze în Liga 1 încă din acest an, anticipând o schimbare de regulament pe ultima sută de metri.

"Eu nu exclud să ne trezim ca Steaua să aibă drept de promovare și să joace barajul. Nu e exclusă treaba asta. Are nevoie să prindă unul dintre locurile respective (n.r - de baraj)", a spus Emilian Hulubei, la Digisport.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, CSA Steaua este favorită pentru locul 4 din play-off-ul ligii secunde. Formația lui Daniel Oprița are 46 de puncte, cu șase peste Concordia Chiajna și șapte peste Unirea Slobozia.

În ultimele trei runde din acest sezon, CSA Steaua va întâlni U Cluj, Unirea Slobozia și FC Hermannstadt.

CSA Steaua intenționează să meargă și la TAS

În luna martie, Iulian Miu, oficialul CSA Steaua, anunța că gruparea din Ghencea este pregătită să meargă și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a-și câștiga dreptul de a evolua în Liga 1 din sezonul următor.

„Pregătim dosarul pentru licenţa de Liga 1 şi vom vedea. Să vedem şi noi care este decizia. În cazul în care va fi refuzat, eu voi insista să mergem la TAS. Este dreptul nostru! Să judece o instanţă superioară.

Până la urmă, peste 60% dintre echipele din România sunt susţinute din bani de la buget. Şi noi avem şi alte surse de finanţare. Avem sponsori importanţi, obţinem bani şi din vânzarea de bilete”, spunea Iulian Miu pentru Telekom Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!