Situație-limită la Dinamo! ”Câinii” au nevoie urgent de o sumă uriașă pentru plata unei datorii

Vlad Iacob Dinamo Liga 2 Steagul lui Dinamo București
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 14:09
Data actualizarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 14:10

Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo, a vorbit despre situația delicată în care se află clubul din ”Ștefan cel Mare”.

Dacă Dinamo și-a revenit din punct de vedere sportiv și este implicată în lupta pentru play-off în Liga 2, din punct de vedere financiar, clubul întâmpină probleme serioase. 

”Câinii” trebuie să achite o datorie în valoare de un milion de euro până pe 30 aprilie, bani la care se mai adaugă și aproximativ 500.000 de euro pentru plata salariilor și alte cheltuieli necesare pentru funcționarea clubului.

Vlad Iacob: ”E nevoie urgent de un nou plan”

„Termenul limită e 30 aprilie. Până atunci trebuie plătite datoriile pentru a lua licența. Vorbim de 1 milion de euro. Pe lângă această sumă, e nevoie de bani și pentru cheltuielile curente. De acum și până la 30 aprilie avem nevoie de 1,5 milioane de euro pentru a funcționa. Altfel, riscăm să nu luăm licența.

Dinamo are nevoie de o sumă de 100-150.000 de euro lunar, pentru a funcționa normal.

Singura soluție e cooptarea unui nou investitor. Dar nu există niciun investitor care să vină acum la Dinamo. Eu am fost la discuții. Investitorii vor veni doar după tăierea datoriilor.  Am avut discuții clare, dar ni s-au cerut anumite condiții. Și pentru asta trebuie un nou plan de reorganizare. Trebuie să avem o situație juridică clară și să ajungem cu datoriile la 1,5 milioane de euro. Ce investitor ar veni când datoriile sunt de aproximativ 9 milioane de euro?

Am discutat cu o firmă de management al unui fond de investiții. Pe 21 septembrie, firma RTZ și Asociația Peluza Cătălin Hîldan erau așteptați la o întâlnire pentru formarea unui grup mixt care să alcătuiască un nou plan de reorganizare. 

Au întârziat o oră și au spus că un plan de reorganizare a fost depus. Acel plan nu a fost văzut de firma de management sau de mine. E nevoie de un nou plan. E nevoie urgent, în zilele viitoare. Apelul nu e o soluție valabilă. Are cele mai mici șanse de a fi aprobat. E nevoie de unul nou și trebuie să discutăm cât mai repede”, a spus Vlad Iacob, la Radio Dinamo 1948.

Dinamo se bate la play-off! Ce dueluri au ”câinii” în ultimele trei etape

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Lider este CSA Steaua, care are 33 de puncte după 16 meciuri și este aproape sigură de prezența în play-off-ul din Liga 2.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!