Liga 2

Daniel Oprița refuză să mai discute despre promovare: ”Nu vreau să mă pronunț!”

CSA Steaua s-a calificat în play-off-ul ligii secunde, dar nu va putea promova la finalul acestui sezon, indiferent dacă va ocupa sau nu un loc ce i-ar permite avansarea către Liga 1 sau către baraj.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 16:29
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 16:54

Deși Liga a respins orice ipoteză prin care echipa armatei ar putea promova în Liga 1, oficialii clubului, prin vocea lui Iulian Miu, au încercat și încearcă în continuare să găsească porțițe și scăpări ale regulamentelor pentru a putea ajunge în prima divizie.

Recent, Iulian Miu a anunțat că avocații echipei au găsit o portiță prin care echipa ar putea ocoli regulamentele și astfel să promoveze în prima ligă, deși este o echipă deținută de o entitate a statului, respectiv MAPN.

Reacția lui Daniel Oprița când a fost întrebat despre declarațiile făcute de Iulian Miu 

Daniel Oprița, fost secund la FCSB, timp de trei jocuri, în mandatul lui Mirel Rădoi, și ulterior devenit antrenor la CSA Steaua, în 2019, a refuzat să mai vorbească despre cadrul legal al promovării echipei.

Nu vreau să discut, întrebați-l pe Iulian Miu dacă știe. Nu vreau să vorbesc despre asta pentru că nu știu. Dacă el a spus, eu nu știu, așa că nu vreau să mă pronunț.

Va fi o luptă strânsă, oricine poate să ajungă acolo. Mai sunt nouă meciuri, toate echipele pot pune probleme. Sunt meciuri echilibrate. Cine leagă două-trei victorii se poate duce acolo, pe locurile de promovare”, a declarat Daniel Oprița, pentru DigiSport.

Justin Ștefan a explicat de ce nu poate promova CSA Steaua

LPF, prin Justin Ștefan, a explict că echipa armatei nu poate promova din cauza statului juridic, nu neapărat din cauza sursei fondurilor. Cu alte cuvinte, orice echipă poate promova, indiferent dacă are finanțare din bani publici sau nu, atât timp cât nu este deținută de stat, prin entitățile lui,

În momentul ăsta, da (n.r. este clară situația de la CSA Steaua). Acum doi ani, în cazul lui FC Arges, se putea face la începutul sezonului acea transformare (n.r. din domeniul public în cel privat).

Cu alte cuvinte, CSA nu a apelat nici la acea posibilitate și nu are structură juridică care să îi permită accesul în Liga 1. Legea nu face distincție între modurile în care sunt susținute financiar cluburile, ci între modul în care sunt organizate echipele”, a spus Justin Ștefan.

Modifică setările cookies