Liga 2 Fanii de la CSA Steaua

CSA Steaua reacționează dur după decizia FRF! Comunicatul clubului din Ghencea 

CSA Steaua, ocupanta locului 4 din Liga 2, nu are drept de promovare din cauza formei de organizare.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Mai 2022, 13:04
Data actualizarii: Marti 17 Mai 2022, 13:10

CSA Steaua, ocupanta locului 4 din Liga 2, nu are drept de promovare din cauza formei de organizare și nici nu va putea disputa barajul, a confirmat FRF. Astfel, locul "militarilor" în duelul decisiv va fi luat de Concordia Chiajna, ocupanta poziției a cincea.

"În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1", a transmis FRF, pe site-ul oficial.

  • În aceste condiții, cele două baraje vor fi Dinamo - Universitatea Cluj și Chindia Târgoviște - Concordia Chiajna. Rămâne de văzut dacă Steaua va merge mai departe și va face apel la TAS, așa cum a anunțat în mai multe ocazii.

Reacția clubului militar a venit marți, puțin după prânz.

"Clubul Steaua București își exprimă indignarea față de decizia Federației Române de Fotbal, care a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro, că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.

Considerăm că decizia Federației Române de Fotbal este nedreaptă față de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a a clasamentului, câștigându-și astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia).

Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională. Mai mult, Steaua București a depus în timp oportun dosarul complet de licențiere și considerăm că suntem printre puținele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde.

Nu în ultimul rând,  este curios cum Federația Română de Fotbal a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înștiințare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua București de a evolua în partidele de baraj și credem că o asemenea decizie, care nemulțumește întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA și FRF.

Steaua București așteaptă cu interes motivarea Federației Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj", se arată în comunicatul celor de la CSA Steaua. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!