Primele reactii ale oficialilor Rapidului dupa sedinta de la ANAD in cazul Hlistei: "Este dependent de o substanta"

Catalin Hlistei a fost depistat dopat. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Septembrie 2020, 11:08
Data actualizarii: Marti 29 Septembrie 2020, 01:02

UPDATE 12:00: Dupa sedinta de la ANAD, oficialii Rapidului au comentat situatia in care se afla Catalin Hlistei.

Lucian Ionescu a spus ca substanta cu care a fost depistat in organism este una a carei administrare, asa cum a facut-o golgeterul giulestenilor, este permisa. 

"Lucrurile sunt destul de simple. Jucatorul nostru a suferit o operatie nazala in 2014, a avut o accidentare din nou la nas, in 2016, si de atunci este dependent de o anumita substanta care sa-i ajute respiratia. A avut loc un control antidoping, dupa meciul Rapidului cu Turris, din playoff.

Au venit rezultatele si i-a fost descoperita in corp acea substanta care este interzisa in anumite moduri de administrare, cum ar fi oral, injectabil si asa mai departe, dar nu si in momentul in care este administrata nazal, ceea ce a si facut Hlistei.

Se asteapta rezultatele, pentru ca din concentratia care este gasita se demonstreaza ca a fost administrata intr-un anumit fel si lucrurile sunt destul de clare, el poate sa continue sa joace si asteptam sa ne vina rezultatele. El ia de mai multi ani pentru ca este o substanta sub forma de picaturi, care-i ajuta respiratia", a declarat oficialul Rapidului. 


In aceasta dimineata, jucatorul Rapidului a mers la sediul ANAD pentru a raspunde unor intrebari prin care oficialii incearca sa afle cum i-a fost administrata substanta cu care a fost depistat dopat. 

In functie de raspunsurile pe care le va da, Hlistei ar putea sa nu primeasca nicio pedeapsa, ba chiar sa revina la antrenamente alaturi de coechipierii sai. 

La sedinta participa, din partea clubului, doctorul giulestenilor, Virgiliu Hudici, si team managerul, alaturi de Catalin Hlistei si avocatul sau. 

Oficialii Rapidului s-au declarat socati de faptul ca Hlistei a fost depistat pozitiv la testele de dopaj. 

Vom reveni cu amanunte la finalul sedintele de la sediul ANAD. 

Modifică setările cookies