Gabi Balint csa steaua FCSB Stadionul Ghencea Superliga Gabi Balint

„Vor fi doar chiriași!” Gabi Balint, revoltat de decizia de a lăsa FCSB să joace în Ghencea: „Nu e Steaua!”

Gabi Balint a criticat dur decizia ministrului Apărării de a permite echipei FCSB să joace meciurile de pe teren propriu în Ghencea.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 13 Iulie 2023, 23:24
Data actualizarii: Joi 13 Iulie 2023, 23:43

Legenda stelistă i-a numit pe cei de la FCSB „chiriași” pe noul stadion „Steaua” și afirmând că nu vor fi niciodată cu adevărat „acasă”.

Balint este de părere că această hotărâre a fost luată prea rapid și fără a se solicita părerea părților implicate, sugerând că aceasta este o decizie politică ce a fost pusă în aplicare la ordin.

Balint, contrariat de faptul că FCSB va juca în Ghencea

În plus, fostul internațional a ținut să sublinieze faptul că în ciuda numărului foarte mare de fani pe care FCSB îi are, el nu va recunoaște FCSB-ul ca fiind continuatoarea Stelei.

„E o decizie care s-a luat mult prea repede într-o situație atât de delicată, fără a cere părerea părților implicate. Acestă hotărâre are sprijin politic și, practic, va fi pusă în aplicare la ordin. Nimeni nu a fost consultat, nu a fost ascultată nicio voce din clubul CSA Steaua. Poate că era inevitabil să se întâmple acest lucru, pentru că e un stadion făcut din bani publici, dar cred că atât timp cât FCSB și CSA Steaua sunt în litigiu nu este deloc inspirat ca echipa lui Gigi Becali să fie primită în Ghencea.

Oricum, statutul FCSB-ului în Ghencea va fi de simplu chiriaș așa cum a fost la Giurgiu, Buzău sau Târgoviște. Chiar dacă va mai juca un meci sau două acolo, FCSB-ul va rămâne doar chiriaș în Ghencea la fel ca și Dinamo sau poate Rapid, dacă cele două cluburi vor dori să închirieze stadionul.

Sper ca prezența echipei lui Becali în Ghencea să nu producă incidente între fanii FCSB și cei ai CSA Steaua, toată lumea să își păstreze calmul. Personal, indiferent de numărul fanilor FCSB, fie ei un milion, două, trei milioane, eu nu am cum să recunosc echipa lui Gigi Becali ca fiind continuatoarea Stelei, echipa care a câștigat CCE în 1986”, a spus Gabi Balint, potrivit Playsport.

MM Stoica, avertisment pentru fanii CSA

Suporterii CSA resping ideea că FCSB ar putea juca în Ghencea și promit să-i saboteze pe rivalii din prima ligă, însă MM Stoica a ținut să le transmită un mesaj cât se poate de clar: „vom avea sportivi care să asigure paza”.

„Nu. Nu s-a semnat contractul, mai e un detaliu de pus la punct. Eu am convingerea că se va rezolva, mâine se va semna. Nu aş vrea să vorbesc prea mult (n.r. - despre clauza de un milion de euro), că nu eu am reprezentat clubul. Argăseala s-a ocupat, se va găsi o soluţie! Orice se va întâmpla, paguba dacă se va produce o vom plăti. Dinamo o să fie insoţită şi pagubele le vom plăti noi, iar după vom încasa de la el. Vom organiza bine, pe toate palierele!

Nu putem să oprim asta, vom scoate bilete online doar mai scumpe atunci, nu ştiu, vedem. Nu sunt foarte mulţi să creeze haos. Dacă vor crea înseamnă să treacă peste discuțiile pe care liderii le au avut cu Jandarmeria. Jandarmeria îşi face treaba. Nu o să fie stewarzi aşa, vom avea sportivi care vor asigura paza! Nu de la şah, cu siguranţă. Sportivi care sunt legitimaţi, noi avem foarte mulţi şi acum la stewarzi.

Avem şi acum dublu campion de box, el este directorul firmei, de exemplu. Nu vorbim de clanuri, vorbim de asigurarea ordinii pe stadion. Nu poţi să te baţi cu trupele speciale. Este o chestie care se face în premieră şi e normal să fie făcut aşa”, a spus MM Stoica - mai multe detalii AICI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!