Adrian Mititelu Jr. FCU Craiova Liga 1 Superliga

„Străinii stau la mine ca să își ia banii!” Mititelu jr. iese la atac la adresa jucătorilor: „Am fotbaliști de 9 - 10 mii de euro, nu arată nici de o mie!”

Situația de la FCU Craiova pare una fără scăpare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 23:59
Data actualizarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 00:03

Nou-promovata are doar trei victorii în acest sezon și se află pe locul 14 în clasament, cu 15 puncte obținute, iar din vară și până acum, de pe banca tehnică a oltenilor au fost demiși trei antrenori: Adrian Mutu, Flavius Stoican și Eugen Trică. Ultimul acceptase să revină la echipă pentru a treia oară, însă a plecat după doar 4 etape în care FCU nu a reușit să câștige. 

Principala problemă, din punctul de vedere al conducerii, o reprezintă jucătorii străini aduși pe bani mulți în vară, care nu se ridică la nivelul așteptărilor și joacă ocazional, doar pentru a-și primi banii. Adrian Mititelu Jr. a dezvăluit că străinii nu sunt interesați să joace, ci doar să își primească salariile care ating și se dau loviți sau caută să se menajeze. 

Totodată, oficialul clubului a dezvăluit că bugetul salarial al echipei sale este de 300 000 de euro, iar unii dintre fotbaliști ar încasa și 9 000 sau 10 000 de euro lunar, în ciuda prestațiilor slabe ale echipei. 

Adrian Mititelu jr.: „Îmi joacă un meci și 2-3 stau!”  

„În vară, când am făcut lotul cu Adrian Mutu și Marcel Pușcaș, toți, mai puțin 2-3 erau în campionate din primele ligi din Europa. Kovacic a jucat în Danemarca în prima Liga, Ondaan a jucat în prima ligă olandeză, Sidibe a venit tot din Olanda, erau jucători care au jucat foarte multe meciuri.

Că mă lovesc de problema că străinii aceștia nu își dau deloc interesul și efectiv stau la mine ca să își ia banii. Eu am 7-8 jucători care de la începutul campionatului îmi joacă un meci și 2-3 stau, că îi dor coapsele, că vor să se menajeze. Avem un buget pe lună de 300.000 de euro numai salariile, ținânând cont că din 2017 am investit fără să luăm bani de undeva. 

E o situație pe care nu am mai trăit-o. Asemenea șir de evenimente, și de joc slab, normal că înfrângerea ne-a băgat și o degringoladă. Din iarnă o să schimbăm tot administrativ. 

A fost o greșeală că în vară, când am făcut strategia cu Adrian, am mizat pe foarte mulți străini. Trebuie să ne bazăm pe jucătorii din Liga 2 și să aducem doar 6-7 jucători. 

Se antrenează o săptămână și după se dau loviți sau se menajează. Am jucători de 9 000 - 10 000 de euro, care credeți-mă că nu au arătat de nici 1.000 de euro”, a declarat Mititelu jr. pentru Digi Sport. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!