VIDEO „Pac, 40 de milioane de euro!” Gigi Becali a dezvăluit cum a dat lovitura în fotbal: „Am luat zecile de milioane!”

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Ianuarie 2023, 08:38
Data actualizarii: Miercuri 25 Ianuarie 2023, 10:00

Gigi Becali (64 de ani) a vorbit deschis despre anul în care i-a adus cel mai mare câștig financiar în fotbal.

FCSB a obținut ultima calificare în grupele Champions  League în 2013, iar Gigi Becali spune că acela a fost cel mai bun an al său în fotbal.

Potrivit spuselor patronului de la FCSB, în anul respectiv ar fi încasat nu mai puțin de 40 de milioane de euro atât de la UEFA, cât și din vânzarea de jucători.

„Și pac, eu cu telefonul, pac, 25 de milioane am luat atunci (n.r. - în anul în care FCSB s-a calificat ultima oară în grupele Champions League)! Pac, am vândut pe Chiricheș, încă 10 milioane, pac și pe Gardoș și am luat atunci numai din fotbal vreo 40 de milioane, ai văzut Dumnezeu cum face! Eu în pușcărie, și luam zecile de milioane (rade)”, a spus Gigi Becali pentru SPORT.RO.

Echipa FCSB-ului în meciul cu Legia, când a obținut ultima calificare în grupele UCL

Primul „11”: Tătărușanu - Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici - Bourceanu, Filip - Stanciu, Popa, Tănase - Piovaccari; Rezerve: Niță, Pârvulescu, Răduț, Prepeliță, Cristea, Iancu, Tatu

Gigi Becali a dezvăluit și cum a trăit ultima calificare a FCSB-ului în grupele Ligii Campionilor

„Cel mai și cel mai... momentul care a fost cu cea mai mare bucurie vreau să spun a fost momentul în care eram la pușcărie la Jilava, cu telefonul la ureche și să se termine meciul cu cine am jucat atunci? (cu Legia Varsovia) Atunci a fost cel mai frumos moment, pe hol aveam telefonul.

Și atunci eu stăteam pe telefon și când a fluierat și a zis calificare, am plecat de pe hol, m-am întins în pat că aveam după ușa patul și am rămas un sfert de ora într-un fel de mare bucurie și în hohot de lacrimi, dar nu că de calificare. Adică, bă, și din pușcărie vă arăt că îl apăr (n.r. -  ar fi zis Dumnezeu) și din pușcărie vă arăt că vă bate de acolo! I-am bătut de acolo, i-am spulberat de acolo! Io, în puscprie și io îi băteam pe ei în Liga Campionilor”, a mai spus patronul FCSB.

Becali și-a făcut „bilanțul” la conducerea FCSB

Pe 23 ianuarie s-au împlinit 20 de ani de când Gigi Becali a preluat Steaua, devenită între timp FCSB, iar omul de afaceri a făcut un bilanț al performanțelor obținute de clubul său.

Printre performanțele enumerate de Gigi Becali se numără vânzarea lui Dennis Man la Parma pentru 11 milioane de euro, numeroasele calificări în grupele Ligii Campionilor sau semifinala de Cupa UEFA din sezonul 2005/2006.

„Azi dimineață am văzut că s-au făcut 20 de ani de când am preluat Steaua. Am intrat în fotbal, am spus atunci că o să aduc Real Madrid și zicea Ioanițoaia că sunt nebun. Am vândut un jucător cu 11 milioane de euro (n.r - Dennis Man), asta nu s-a mai întâmplat niciodată. Am vândut jucători cu 9-10-11 milioane de euro. 

Am jucat în grupele Ligii Campionilor mai mult decât toate echipele din România, am făcut cea mai mare performanță pe care n-a făcut-o nimeni după Revoluție - semifinale de Cupa UEFA. Eu zic că am făcut ceva în fotbalul ăsta. Așa că ăia care zic să aduc specialiști, eu zic să-și pună pofta în cui, ei să-și vadă de treaba lor, iar eu de treaba mea”, a spus Gigi Becali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!