Florin Gardos Academica Clinceni radu petrescu Superliga Olimpiu Moruțan și Florin Gardoș

„Mi-a zis că sunt o pușcărie de fotbalist!” Reacția ireală a unui arbitru în timpul meciului

Dezvăluire incredibilă făcut de un fost internațională român.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Septembrie 2023, 13:59
Data actualizarii: Joi 21 Septembrie 2023, 14:07

În contextul scandalului iscat de gafele de arbitraj din etapa a noua, Florin Gardoș (34 de ani), fostul fundaș de la FCSB, a dezvăluit că a fost jignit de un arbitru în timpul unui meci.

Florin Gardoș (34 de ani) a dezvăluit că în timpul unui meci, pe când îmbrăca tricoul lui Academica Clinceni, arbitrul Radu Petrescu (40 de ani) numit „pușcărie de fotbalist”.

„Am avut destule clinciuri cu arbitrii. Radu Petrescu mi-a zis mie că-s o pușcărie de fotbalist, pe vremea când eram la Clinceni. Așa mi-a zis, că-s o pușcărie de fotbalist. Ce să mai, poți să mai zici ceva?

Mi-a zis asta în timpul meciului. Am reacționat urât, l-am înjurat și nu mi-a dat cartonaș, dar mi-a zis că-s o pușcărie de fotbalist. Cine e de vină aici, el că nu mi-a dat roșu? Asta e reacție de arbitru profesionist? Îi spui că e pușcărie de fotbalist sau îi dai roșu?

Îmi dăduse galben. El a fost conștient că îmi dăduse un galben foarte prostesc”, a spus Florin Gardoș, potrivit Fanatik.

Kyros Vassaras a dat verdictul după penalty-ul din Farul - FCSB

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a analizat faza care a stârnit controverse după Farul - FCSB 0-1.

„Arbitrul vede clar acest incident petrecut în interiorul suprafeței de pedeapsă. El decide incorect să acorde o lovitură de pedeapsă fără cartonaș galben. Ambii jucători, apărătorul și atacantul, acționează diferit, într-o direcție de fapt opusă mișcării lor. Mingea nu se află sub controlul lor, deoarece, în mod neașteptat pentru ei, rămâne în spatele atacantului. 

Acest contact ușor dintre ei nu poate fi considerat un fault din partea apărătorului, ci un contact fizic normal, fără impact asupra capacității atacantului de a ataca mingea, deoarece direcția sa de deplasare este opusă mingii. Fotbalul este un sport de contact. Apărătorul nu face o acțiune clară pentru a-l împiedica pe adversar. 

VAR-ul verifică cu atenție și nu poate interveni, doarece, conform protocolului VAR, nu există suficiente elemente pentru a anula decizia arbitrului. Nu există o eroare clară și evidentă. 

Nu se mai poate adăuga nimic opiniei arbitrului referitoare la acest contact neglijabil. Ambii au aceleași imagini, iar arbitrul este cel care ia decizia. Conform instrucțiunilor internaționale și ale CCA nu orice contact este fault. Nu există intenție pentru împiedicarea adversarului la această cădere ușoară a atacantului”, a spus Kyros Vassaras - mai multe detalii AICI.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!