Gigi Becali Tribunalul Bucuresti Superliga

Becali ramane in puscarie, judecatorii i-au respins cererea! UPDATE: Judecarea contopirii pedepselor s-a amanat pentru joi, 27 iunie!

Judecatorii au respins cererea de intrerupere a executarii pedepsei, solicitata de avocatii lui Gigi Becali.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2013, 11:27
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2013, 11:57

UPDATE, 11.50: Judecarea contopirii pedepselor a fost amanata pentru joi, 27 iunie, pe motiv ca avocatii lui Gigi Becali nu au depus cazierul judiciar la dosar.

"Hai, domne, ce dracu' stam atata... nu stiati sa aduceti cazierul? Adica stie procurorul mai bine decat voi. Daca stiam, il trimiteam pe Virgil sa-l aduca", a rabufnit Becali in sala de judecata.

UPDATE, 11.25: Becali a fost adus in catuse in fata magistratilor, urmeaza sa se dea verdictul in ceea ce priveste contopirea pedepselor.

UPDATE, 10.43: Urmeaza sa se judece cererea de contopire a pedepselor. In urma acestui demers se poate ajunge si la acordarea unui spor de pedeapsa;

UPDATE, 10.39: Cererea de intrerupere a pedepsei depusa de avocatii lui Gigi Becali a fost respinsa de judecatori;

UPDATE, 10.00: Sedinta a inceput, insa Gigi Becali nu si-a facut deocamdata aparitia la Tribunal;


Zi importanta astazi pentru Gigi Becali, care se va prezenta la Tribunalul Bucuresti pentru a afla verdictul magistratilor in urma cererii de intrerupere a pedepselor pentru urmatoarele trei luni depusa de avocati.

De asemenea, instanta va da astazi un raspuns si in ceea ce priveste solicitarea de contopire a pedepselor primite de Becali in cele 3 dosare in care a fost condamnat (Valiza, schimburile de terenuri cu MApN si cel al sechestrarii) - 3 ani cu executare, 2 ani cu executare, 1 an cu suspendare, 3 ani cu suspendare.

Judecatorii ar putea stabili si un spor de pedeapsa pentru Gigi Becali, de la 6 luni la 5 ani.

"Nu renunt la Steaua, orice s-ar intampla. Celelalte afaceri se pot duce de rapa, dar Steaua va ramane intotdeauna a mea" - Gigi Becali;

►EXPERT ANTICORUPTIE: 'SPORUL DE PEDEAPSA NU POATE FI EVITAT'

Expertul anticoruptie Laura Stefan a explicat astazi in Romania Libera faptul ca Becali nu poate evita sporul de pedeapsa - de la 6 luni la 5 ani.

„Instanta de fond de pe raza careia se afla Penitenciarul Rahova trebuie sa contopeasca pedeapsa obtinuta in Dosarul 'Valiza' cu aceea obtinuta in Dosarul MApN."

"Avand in vedere ca cel condamnat, respectiv Gigi Becali, in Dosarul 'Valiza' a primit trei condamnari de inchisoare cu executare, care, la randul lor, au fost contopite intr-o pedeapsa de trei ani, instanta poate sa dea un spor de pedeapsa avandu-se in vedere concursul de infractiuni din trei dosare penale in care George Becali a fost condamnat. Trebuie sa ne amintim ca acest condamnat a mai primit o pedeapsa de inchisoare, cu suspendare, in Dosarul sechestrarii de persoane”, a declarat Laura Stefan in Romania Libera.

Laura Stefan este unul dintre cei 17 experti europeni anticoruptie de la Bruxelles;

Modifică setările cookies